С гол на десния бек Марио Фернандес в 75-ата минута

...
С гол на десния бек Марио Фернандес в 75-ата минута
Коментари Харесай

Урал с Хичо не можа да спре ЦСКА

С гол на десния бек Марио Фернандес в 75-ата минута ЦСКА (Москва) завоюва с 1:0 гостуването си на Урал и към този момент е на второ място в Премиер лигата на Русия. Николай Димитров игра цялостен мач за домакините, които са спечелили единствено 1 точка напролет и се намират в зоната на застрашените от изпадане.

ЦСКА по традиция играе успешно в Екатеринбург и от много време няма загуба в гостуванията си на Урал. " Армейците " даже рядко позволяват голове против този противник - за последно Игор Акинфеев извади топката от мрежата в мач против " оранжевите " през 2015 година.
Старши треньорът на московчани Виктор Гончаренко гласоподава доверие от първата минута на японеца Такума Нишимура, който се разписа за триумфа с 3:0 над Рубин в предходния кръг. Фьодор Чалов и Никола Влашич допълваха офанзивното трио на ЦСКА.

За Урал в състава се завърна капитанът Артьом Фидлер, а титуляр бе и юношата на " армейците " Юрий Бавин. Домакините разчитаха, че ексцентричните ходове на Николай Димитров и Ерик Бикфалви ще изненадат отбраната на противника, която трябваше да се оправя и с ветерана Павел Погребняк.
В 14-ата минута Иван Обляков имаше опция да изведе ЦСКА напред, само че стреля с по-слабия си крайник и ударът му беше блокиран от бранител на Урал. В 21-ата неточност на Хьордур Магнусон принуди Акинфеев да напусне наказателното си поле, с цел да попречи на Марко Араторе да стигне пръв до топката.

Урал не атакуваше постоянно, само че контрите на отбора бяха рискови. При една от тях Отман Ел Кабир пусна прострелно центриране към Погребняк, който засече с шпагат, само че топката мина над напречната греда. Самият Ел Кабир пък претендираше за дузпа в 37-ата минута. Той напредна на скорост и падна в наказателното поле след прикосновение с Илзат Ахметов, само че реферът Владислав Безбородов си замълча.
Второто полувреме мина с доста внимателна игра ии от двата тима. Никой не искаше да поеме риска да тръгне по-смело в търсене на успеха, само че ЦСКА изчака момента да нанесе съдбоносен удар и да грабне трите точки. В 75-ата минута резервата Арнор Сигурдсон от няколко метра стреля над вратата, само че секунди по-късно Марио Фернандес засече с глава центриране на Обляков и матира Ярослав Годзюр.

Това бе първи гол за бразилеца с съветски паспорт от началото на сезона. Обляков пък към този момент има 3 асистенции и се трансформира във все по-голям състезател в схемата на Гончаренко.
Урал не съумя да направи нищо в последните минути. Домакините стигнаха до няколко корнера, само че отбраната на ЦСКА се оправи с последвалите центрирания.

След паузата за националаните тимове " армейците " ще одобряват Уфа, а Урал ще е посетител на Ростов.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 20 кръг, събота 16 март  Урал 0:1краен резулат  ЦСКА Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР