С гол на Алексей Миранчук Торино постигна успех над Фиорентина

...
С гол на Алексей Миранчук Торино постигна успех над Фиорентина
Коментари Харесай

Алексей Миранчук осигури първата победа на Торино като гост над Фиорентина от 45 години насам

С гол на Алексей Миранчук Торино реализира триумф над Фиорентина с 1:0 и това се трансформира в първи триумф на биковете над този противник като посетител от 45 години насам. 27-годишният съветски полузащитник вкара с левия крайник от границата на наказателното поле, малко диагонално, като фалцовият му удар нямаше по какъв начин да бъде избавен от вратаря Пиетро Терачано.

Отборът на домакините, където на аварийна пейка седеше младият български гений Димо Кръстев, беше прекомерно разхитителен в предни позиции, макар ситуациите за Торо при започване на мача. Най-напред сенегалецът Демба Сек безусловно разтресе горната греда с удар от ляво по диагонала през шпагата на човек. В 22-ата минута пък Вилфрид Стефани Сингу получи топката фронтално против вратата на 25-ия метър и изпрати същински снаряд. Стражът на домакините избави, а за негово благополучие нямаше кой от Торо да направи добавка. Малко по-късно и Ваня Милинкович-Савич, който пазеше вратата на Торино, трябваше да се разтяга до гредата при удара на Кристиано.

Торино обаче нанесе своя удар в ответната офанзива безусловно, когато Мегрим Войвода лиши топката от Софиян Амрабат и я подаде на Миранчук. Руснакът от място я спря и я прати във вратата.

След почивката Джордан Иконе от Фиорентина, както и влезлият на мястото на Амрабат Лука Йович можеха да изравнят, само че пропуските им се оказаха с цената най-малко на точка за Ла Виола.

С този резултат Торино задмина днешния си съперник и към този момент има 26 точки на 7-ото място, до момента в който Фиорентина е 9-а с 23. На върха е Наполи с 50 пред Милан с 38.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР