С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът преодоля ветото

...
С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът преодоля ветото
Коментари Харесай

НС преодоля ветото на президента върху безвъзмездното предоставяне на БТР-и на Украйна

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи Народното събрание преодоля ветото на президента върху Закона за одобрение на съглашението с Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника.

По време на дебата съпротива и ръководещи размениха остри реплики дали дарението на БТР-и за пази българския народен интерес. Заседанието беше прекъсвано на два пъти, а депутатите още веднъж стигнаха до сблъскване в пленарна зала, когато представители на " Възраждане " потърсиха сметка от Манол Пейков от ПП-ДБ поради негова имитация от място, до момента в който от трибуната се изказваше водача на партията Костадин Костадинов:

" Освен всичко друго, като се изключи че подаряваме милиарди на Украйна, ние ги подаряваме, като ги плащаме и за наша сметка на всичкото от горната страна. В тази зала по-голямата част от хората явно за следващ път обслужват непознати национални ползи. Още по-унизителното е, че обслужват националния интерес на една страна като Украйна, която може да се квалифицира напълно умерено като " пропаднала страна " ", съобщи Костадинов, провокирайки съществено напрежение в парламентарната зала, поради което беше дадена 15-минутна отмора.

След обновяване на съвещанието от " Възраждане " и Българска социалистическа партия желаеха прекратяването му, тъй като Манол Пейков бил в несъответствуващ външен тип и положение, само че това предложение бе отхвърлено.

По време на дебата депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков отговори на обвиняванията:

" Даваме милиарди...Те не споделят какъв брой. Не споделят какъв брой, тъй като нямат визия. За страдание на някои в тази зала - да, има такова Евроатлантическо болшинство тук. Има го и в обществото. Българският народ поддържа европейския път на България. Европейската позиция във връзка с Украйна е безапелационна. България не прави изключение в това отношение, въпреки и на някои малцина хора в тази зала да им се желае да е противоположното ".

Заседанието на Народното събрание продължава с разглеждане на изключителна точка за нов пакет военна помощ за Украйна от неизправни или с отпаднала нужда въображение и муниции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР