С финансиране от три милиарда долара и трима от най-добрите

...
С финансиране от три милиарда долара и трима от най-добрите
Коментари Харесай

Безос събира трима гении, за да се борят със стареенето

С финансиране от три милиарда $ и трима от най-хубавите учени в света по тематиката, най-богатият човек на планетата Джеф Безос стартира план, целящ да отговори на значими въпроси, свързани със стареенето и гибелта.

Безос е привлякъл изпълнителния шеф на GlaxoSmithKline - Хал Барон (60 г.); носителя на Нобелова премия за медицина за 2012 година за работата си върху стволовите кафези - доктор. Шиня Яманака (59 г.) и носителката на Нобеловата премия за медицина за 2020 година за работата си върху CRISPR (инструмент за редактиране на гени) - Дженифър Ан Даудна (57 г.).

Всички те се събират в започващата компания Alto Labs, чиято съществена задача ще е "да реализира биологично препрограмиране, способ, който главно подмладява клетките и се бори с остаряването им”. Така биха могли и да се лекуват заболявания, свързани с възрастта, като деменцията. Фокусът е концентриран върху клетките, тъй като стареенето, преди да се види на повърхността, настава на клетъчно равнище.

Освен Безос, към този момент е известно, че във финансирането на Alto Labs се включва и руско-израелския милиардер Юрий Милнер, съобщи Сега.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР