С европредседателството се справихме повече от добре и това не

...
С европредседателството се справихме повече от добре и това не
Коментари Харесай

Томислав Дончев: В коалицията има вибрации, но няма структурни предпоставки за предсрочни избори

С европредседателството се справихме повече от добре и това не е единствено моя оценка. Какво ще се случи с някои от дълготрайните задания по време на нашето председателство, ще забележим в идващите месеци. Българското председателство не е на държавното управление, на ГЕРБ или мое. То е на цяла България.

Това сподели в утринния блок на БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. " Левицата желае оставката на цялото държавно управление и не разбирам за какво този път играе на дребно като желае единствено оставката на един зам.-министър. С трагичния случай се занимава прокуратурата. Нека да изчакаме инспекциите да завършат. Към момента данните сочат, че няма спор на ползи при Султанка Петрова. Не желая да разясня връзките в Обединени патриоти. В управническата коалиция е ясно, че не може постоянно всичко да бъде безшумно. Това е характерност на тази коалиция. За мен персонално е доста по-добре да има такива диспути, в сравнение с всичко да наподобява да умерено, а то да не е по този начин. В колаицията има трептения, само че няма структурни предпоставки за предварителни избори ", безапелационен беше той.

" Срещата 16+1 беше доста потребна. Скоро този формат може да стане 17+1, тъй като Гърция демонстрира интерес. Китай е голяма и мощна стопанска система. Ние желаеме да работим с тях на пазарен принцип, който не опонира на европейските правила. На срещата говорихме за пътно строителство, в това число и за градежа на АЕЦ " Белене ". Опитваме се да форматираме връзките си с китайските ни сътрудници посредством една дума - пазар ", разкри вицепремиерът.

По думите му стана ясно, че административната промяна също бележи прогрес. " Целта ми е до края на годината всички институции в България да спрат да си споделят посредством хартия. Остават още проблематични общини. Другата цел е всички документи да се издават по електронен път, само че там има известна опозиция. Трета цел, която е обвързвана с втората, е да имаме право да наказваме всеки, който изостава от електронната промяна. Наказанията могат да бъдат административни, само че и министър председателят Бойко Борисов разгласи, че някой може да се раздели с креслото си ", съобщи Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР