С емоционална премиера в Лос Анджелис бе представено новото осмо

...
С емоционална премиера в Лос Анджелис бе представено новото осмо
Коментари Харесай

Новото Porsche 911: По-мощно, бързо и дигитално

С прочувствена премиера в Лос Анджелис бе показано новото осмо потомство на Porsche 911, а немският производител сподели, че продължава да подвига летвата, когато става дума за първокласен състезателен автомобил. С безпогрешно придържане към ДНК-то на Porsche, с малко по-мускулест тип и нов 10.9-инчов тъчскрийн диспей в интериора, новото 911 ти припомня по едно и също време за безкрайност и модернизиране. Интелигентният надзор, новите шаси детайли и новаторските асистиращи системи са комбинирани, с цел да основат безкомпромисна динамичност, която да отговори на потребностите и желанията в модерния цифров свят.


Новото потомство от боксер шестцилиндрови дигатели с турбокомпресор е развито в допълнение и е по-мощно от своя предходник с съществуването на 444 кс (331 kW) в S моделите. За да се обезпечи най-благоприятен температурен режим на работа корпусът на картера и цилиндровите глави разполагат с обособени охладителни кръгове. Мощността се доставя от изцяло нова осемстепенна трансмисия с два съединителя. Допълнителен фокус може да се отдаде и на асистиращите системи, в които влизат Porsche Wet, която прави карането на мокри пътища още по-безопасно, както и Night Vision Assist с термовизионна камера за по-безопасно и умерено шофиране през нощта. Характеристиките на 911 включват и три извънредни цифрови оферти – приложението Porsche Road Trip за невероятни и вълнуващи направления, Porsche 360+ персонален помощник и уеб основания калкулатор, който регистрира нездравословните излъчвания, които излизат от автомобила - Porsche Impact emissions calculator.



Моделите Carrera S стартират от 444 кс

Сърцето на 911 основава 444 кс, или с други думи - нарастване с почти 30 кс по отношение на предшественика си. Както 911 Carrera S, по този начин и 911 Carrera S4 побеждават 4-секундния предел за ускоряване от 0 до 100 км/ч. Първият модел със задно задвижване прави това с достижение от 3.7 секунди, до момента в който вторият със задвижване на четирите колела прави това за 3.6 секунди. Това прави и двете коли с 0.4 секунди по-бързи от седмото потомство на модела. Това преимущество може да бъде доразвито с още 0.2 секунди с потреблението на опционален Sport Chrono пакет. Максималната скорост на 911 Carrera S в този момент е 308 км/ч, до момента в който при версията със задвижване на четирите колела – 306 км/ч.

Няма късмет да го объркате

Въпреки, че екстериорният дизайн е много по-различен от този на предшественика си, идентичността на Porsche е безпогрешна. Колелата са по-големи, като предните са 20-инчови, а задните – 21-инчови. Задната част на модела към този момент е еднообразно необятна с останалите модели в продуктовата гама. В предната част моделът е с 45 мм по-широк. Електрическите външни дръжки на вратите акцентират скосения и грациозен дизайн. Две вдлъбнатини сред предните LED светлини на капака припомнят на първото потомство 911. Отзад двата модела са доста по-широки. С изключение на предната и задната елементи външната обвивка на двата модела е основана напълно от алуминий.



Напълно новият интериор се характеризира с чисти и прави линии на таблото с вградени принадлежности. До типичния за Porsche оборотометър стоят два изчистени диспея, които доставят водача с информация. Централният тъчскрийн в този момент е 10.9-инчов и може да бъде опериран бързо и елементарно без разпръскване от пътя с помощта на новата му архитектура. Под него се намира стилен комутатор с пет бутона за пряк достъп до значими функционалности на автомобила.



Новите асистиращи системи

Porsche Wet е първата асистираща система, която немският конструктор разви като стандарт в двата модела. Тази функционалност регистрира вода на пътя и предизвестява водача какво е нейното равнище и кой е най-безопасният жанр на шофиране в тази ситуация. Термовизионна камера за по-безопасно и умерено шофиране регистрира рисковете от удар с други транспортни средства, с пешеходец или велосипедист. Тя изпраща предизвестие, а при потребност автоматизирано " натиска " спирачките, с цел да избегне удар. За първи път тази функционалност е опционално налична в 911. Адаптивният круз надзор включва автоматизиран надзор за дистанцията и stop-and-go функционалност.

Двата нови модела към този момент могат да бъдат поръчвани. 911 Carrera S стартира от 120 125 евро в Германия, до момента в който 911 Carrera S4 – 127 979 евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР