С ежеседмични доставки на хранителни продукти и санитарни принадлежности помагат

...
С ежеседмични доставки на хранителни продукти и санитарни принадлежности помагат
Коментари Харесай

Благотворителна кампания в Стара Загора помага с хранителни продукти на над 100 семейства 

С ежеседмични доставки на хранителни артикули и санитарни такъми оказват помощ доброволците от Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „ Брат за брата " на над 100 старозагорски фамилии, а самодейността се реализира с поддръжката на община Стара Загора, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. 
48 хиляди лв. са досега постъпленията по дарителската сметка на сдружението за битка с ковид. Със средствата са обезпечени пакети с най-необходимите артикули за старозагорци, потърпевши от изключителното състояние, въведено поради опасността от COVID-19. Те съдържат фасул, леща, брашно, ориз, макарони, спагети, картофи, пастет, пет типа консерви, олио, разтворима чорба, бисквити, кафе, чай, лютеница, локум, тоалетна хартия и сапун.
От „ Брат за брата " споделят, че всяка седмица доставят пакетите на семействата, които попадат в избраните уязвими групи - фамилии или жители, останали без работа или такива в неплатен отпуск след въвеждане на противоепидемичните ограничения. През първата седмица са доставени 80 пакета, през втората - 90. Обясняват, че фамилиите, които се нуждаят от поддръжка, към този момент са 100. Всеки ден на телефон 0884 062498 представител на сдружението приема позвънявания от нуждаещи се жители, а специфична комисия, в която е и Павлина Делчева, шеф на дирекция „ Социално подкрепяне “ в Стара Загора, прави асортимент на нуждаещите се и открива дали дават отговор на критериите. 
В доставката на продуктите да нуждаещите се са се присъединили и членове на клуба по състезателен лов на риба в Стара Загора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР