С една подготовка, треньорът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков и

...
С една подготовка, треньорът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков и
Коментари Харесай

Галин Иванов: В Левски вместо мен предпочетоха чужденци, които дори не идваха на тренировка

С една подготовка, треньорът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков и в този момент може да играе в Първа лига, тъй като е в топ физическа форма. Така се пошегува играчът на „ червените” Галин Иванов в изявление за " Канал 3 ". Той се върна и на моментите си в Левски и призна, че не е получил късмет със синята фланелка за сметка на чужденци, които даже не са ходели на подготовка, а в този момент не са и футболисти.

„ Случващото се с Левски е пагубно за българския футбол. Вярвам, че Наско Сираков ще оправи нещата, никой не заслужава такова нещо. Не нужно такива катаклизми да се случват, с цел да се постановат юноши. Аз съм бил в тази школа, спечелихме и купата, само че най-после всички си тръгнахме. Аз получих контракт с Левски за 5 години, по-добре да не споделям изискванията. Играх два мача със синята фланелка, не получих късмет. Шанс получиха да не им израждам имената – чужденци, които не идваха на тренировки. Тогавашното ръководство… по-добре да не споделям. Неприятно е. Аз съм младеж, а те избраха чужденци, които даже към този момент не играят футбол”.

Истина ли е, че по време на тренировките Красимир Балъков работи наедно с другите:

„ Истина е. Той тича повече от футболистите. На подготовка обаче е едно, само че на мач е друго. Ако влезе на терена, няма да може да тича колкото нас. Може би с една подготовка, Краси Балъков ще е наедно с другите футболисти (смее се). Има доста какво да науча от Балъков, за нас би трябвало да е чест, че работим с него”.

Защо одобри ново предизвикателство?

„ Доста години бях в Славия, дадох доста от тима. Имах потребност от нова тръпка и мисля, че ЦСКА 1948 е вярното място за мен. Имах предложения за чужбина и през зимата, и в този момент. Условията в ЦСКА 1948 и това, че ще играят единствено българи ме завоюва. Аз не съм срещу чужденците, само че дано да са като в Лудогорец. Трябва въпреки всичко време, с цел да се построи отбор”.

„ От ролята на футболист, аз съм претръпнал с кого играя. Дербитата са най-хубавите мачове. Темата с двата ЦСКА се изтърка, няма какво да я разясня. На всички им е ясно защо става въпрос”.

„ В Славия е моят дом. Един ден ще се върна. Златомир Загорчич познава добре българските футболисти и е сполучлив, тъй като стимулира футболистите и те упражняват крепко. Той има и добър кондиционен треньор със себе си. Спортно-техническите неща няма какво да ги разясняваме, там е ясно”.

Кой мач чака с най-голямо неспокойствие – против ЦСКА-София, Левски, Лудогорец или Славия?

„ Честно казано, против Левски и Лудогорец. Това са дербитата. Очаквам и мача със Славия”.

„ Мартин Камбуров е един от най-важните ни играчи. Мисля, че и тук ще вкарва доста. Притесних се, че е болен от ковид, ненадейно ми пристигна. Той е добре и няма никакви симптоми”.

„ У нас българските футболисти доста са подценявани. Това би трябвало напълно да се промени. Българският футболист няма самочувствие да играе на съгласно мен.

По мотив „ мениджърския скандал” към Филип Кръстев:

„ Не знам кой пречи и какво е станало. Доста от младите се главозамайват и си мислят, че всичко, което хвърчи, се яде. Затова и малко от тях съумяват да пробият. Аз персонално не съм си патил от футболни сътрудници, тъй като не съм работил доста с такива”.

Кога ще спре да се приказва единствено за съдии?

„ Давам ви един образец. На мача с Левски, на който свири Клеман Тюрпен. Никой не посмя на него една дума да му каже. А сме привикнали на „ Армията” и на „ Герена” след 70 мин. като падне футболист, незабавно да се дава фаул. После фаул, фаул, фаул и всичко завършва. Сега ми направи усещане и темпото на дуела с Левски”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР