С един повече са излекуваните, отколкото заразените с COVID-19 през

...
С един повече са излекуваните, отколкото заразените с COVID-19 през
Коментари Харесай

Още две жени и четирима мъже загубиха битката с COVID-19 в Русенско

С един повече са излекуваните, в сравнение с инфектираните с COVID-19 през последните 24 часа в област Русе. По данни на Регионалната здравна ревизия за миналото денонощие са открити 20 нови случая, а оздравелите са 21.

Най-много новозаразени има в най-голямата община, а точно Русе – 16. Два нови случая има и в Бяла, както и по един в общините Борово и Две могили. От началото на пандемията диагностицираните с ковид в региона доближиха 7972-ма, а преболедувалите са 7196. Активните случаи са 321. Запазва се и наклонността за относително по-малък брой намиращи се на болнично лекуване в района. По последни данни все още общо те са 117 души, само че относително висок е броят на хората в реанимация – 33.

Същевременно за последното денонощие са умряли още две дами и четирима мъже с позитивен тест за ковид. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 455 на възраст сред 26 и 98 години. 280 от тях са мъже, 175 са дами.

Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за последното денонощие област Русе е на 15-то място по заболеваемост в страната, като е належащо да се означи, че разликата сред множеството области е от по едвам няколко случая. За миналите 24 часа не са открити нови случи на коронавирусна зараза само в област Видин.



До момента са сложени общо 1852 дози от имунизацията на „ Пфайзер “/„ Бионтех “, като повторна доза са получили общо 575 лица, което значи, че при тях имунизационният развой е завършил.

Ръководството на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР