С двудневна програма под мотото “Казанлък спортува в града ще

...
С двудневна програма под мотото “Казанлък спортува в града ще
Коментари Харесай

С двудневна програма в Казанлък ще отбележат Деня на българския спорт 17 май

С двудневна стратегия под мотото “Казанлък спортува ” в града ще бъде маркиран Денят на българския спорт - 17 май. Това оповестяват уредниците от локалния Младежки общински съвет в формалната си фейсбук страница.

Програмата ще стартира на 16 май на изкуствения терен до стадион “Севтополис ” с футболна среща под надпис “Не на експанзията ”, проведена от Местната комисия за битка с противообществените прояви при малолетни и малолетни (МКБППМН) и ще продължи в парк “Розариум ” със съревнование с тротинетки. В конкуренцията ще могат да вземат участие деца от три възрастови групи – до 7 години, от 8 до 11 години и от 12 до 14 години.

На 17 май спортната стратегия ще продължи още веднъж в парк “Розариум ” с игри за деца със Спортен клуб по лека атлетика “Пендарева ”, “Зумба с Гери ” и пукотевица с лък.

Съорганизатори на спортните начинания са Община Казанлък и МКБППМН.

17 май е професионален празник на работещите в областта на спорта. На тази дата през 1894 година в София идват първите учители по физическо образование от Швейцария. Тяхната задача е да положат основите на спорта в страната. За пръв път в България те внасят футболни топки и разнообразни уреди за гимнастика. Основават и гимнастическата организация “Юнак ”. Ежегодно на празника се провеждат разнообразни спортни събития в цялата страна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР