С двете години спиране, като ти отнемат бюджетите и ти

...
С двете години спиране, като ти отнемат бюджетите и ти
Коментари Харесай

Караджов: Забавянето на инхаус процедурите струва 30% върху цената на магистралите

С двете години прекъсване, като ти лишават бюджетите и ти сложат нула за инхаус процедурите, ти няма по какъв начин да продължаваш да работиш. И това закъснение в този момент ни коства тези 30% от горната страна върху цената на автомагистралите. Това сподели някогашният районен министър Гроздан Караджов за " РеВизия " по.

" Спирането на средствата за инфраструктурни планове ги блокира, непрекъснато в Министерство на регионалното развитие ни беше спирана работата. Оплаквахме се постоянно, че не може да се работи по този начин. Когато правихме бюджета през февруари 2022 година, финансовият министър Асен Василев остави 0 лв. в сметката за " Хемус ". Също толкова имаше и за останалите инхаус контракти. Уговорката тогава беше, че на актуализацията през месец май това нещо ще се случи и че там ще попада избрана цифра, тъй че да може да продължи строителството. Тъй като и на актуализацията той не добави средства, а за " Хемус " особено се заплаща от една специфична сметка, която е основана с решение на Министерския съвет и се извършва специфичен ред, когато в нея има 0 лв., няма физически по какъв начин да заплатиш към този момент издигнатото от компаниите ", изясни той.

По думите парите в министерството са били задоволителни. " Беше позволена съдбовна неточност през февруари, пари по централен бюджет не можеха да дойдат. И това беше грешката на финансовия министър. В други думи, консистентно на нас не беше спирана работата в Министерство на регионалното развитие и ние постоянно се оплаквахме от това нещо ", разяснява Караджов. 

" Една година Политическа партия повтарят по какъв начин са противозаконни инхаус договорите, по какъв начин нито една единична цена в тях не е вследствие на конкурсна процедура, а някой си ги е измислил. И че няколко пъти надвишават цените пазарните. Сега обаче всичко е противоположното. Давайте да го ускоряваме, към този момент няма спънки, давайте да плащаме и давайте да индексираме, т.е. да прибавим още 1 милиард към общата сметка ", съобщи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР