С две награди се върна Вокална студия Усмивки при Народно

...
С две награди се върна Вокална студия Усмивки при Народно
Коментари Харесай

Вокална студия Усмивки от Стара Загора обра наградите от национален конкурс

С две награди се върна Вокална студия " Усмивки " при Народно читалище " Родина-1860 " от Националния конкурс за детско-юношеско творчество " С ария и любов творим положително ", който се състоя в Пловдив от 19 до 21октомври.
“Усмивки " -те са с първа премия в категория вокални обединения и с Наградата на детското жури за най-хубаво осъществяване на ария на непознат език. С положително показване са и солистките Николета Добрева, Анелия Иванова и Кристина Георгиева.
Наградите от състезанието в Пловдив са продължение на оценките от лятото на Международния вокално-инструментален конкурс " Нови гласове и песни " в Несебър. В категорията самостоятелни реализатори с първи награди са Николета Добрева първа и Кристина Георгиева в четвърта възрастова група, с втори са Гергана Иванова във втора и дуетът Яна Дочева и Теодора Добревав трета възрастова група. В категорията вокални групи Водоснабдителна система " Усмивки” има две първи награди в първа и втора възрастова група и Гран при в четвърта възрастова група. Жанина Янкулов пък сграбчи специфичната премия за композитор на детска ария.
На дистантното издание на състезанието в Несебър Николай Атанасов и Георги Соколов от Музикалната школа при НЧ " Родина " завоюваха надлежно първа и втора премия на пиано.
От ІХ-тия интернационален юношески фестивал за модерни песни и танци " Дъга над Клептуза " във Велинград обединенията на " Усмивки " -те бяха отличени с две втори награди (без да са присъдени първи) в първа и трета възрастова група.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР