С две категорични победи приключиха серията от мачове в есенния

...
С две категорични победи приключиха серията от мачове в есенния
Коментари Харесай

12-годишните момичета на Хера – Варна изпратиха годината с 2 победи

С две безапелационни победи завършиха серията от мачове в есенния полусезон на държавното състезание по хандбал 12-годишните девойки на „ Хера – Варна “. През уикенда в зала „ Васил Левски “ в Нови пазар се изиграха дуелите от последния за годината шампионат в зона „ Черно море “. В последните си две срещи варненските гении надиграха изрично „ Мартен “ с 23:14 и „ Левски “ (Нови пазар) с 20:5, оповестяват от пресслужбата на клуба.

Преди тези два мача „ Хера – Варна “ изгуби нещастно от водача „ Бяла “ с 12:18, откакто на почивката имаше гол преднина. Контузия на голмайсторката Хелин Неджатиева обаче я извади от игра и девойките от Бяла се възползваха от психическото си преимущество, с цел да извърнат мача.

За триумфа против „ Мартен “ Аделина Янева и Хелин Неджатиева забиха по 9 гола, Симона Златева добави 2, а по 1 вкараха Иванина Маринова, Преслава Димова и Деница Джурова.

Аделина Янева бе най-резултатна и против „ Левски “ с 6 гола, 5 вкара Симона Златева, 4 - Хелин Неджатиева, 2 попадения записа Ая Арнаудова, а по 1 път се разписаха Иванина Маринова, Деница Джурова и Магдалена Цвяткова.

С набрания точков актив „ Хера – Варна “ ще зимува втори в зоната, а през зимната пауза след къса отмора ще стартира подготовка за пролетния полусезон.

За „ Хера – Варна “ на шампионата в Нови пазар са играли вратарката Виктория Иванова, Деница Джурова, Симона Златева, Мария Костадинова, Ая Арнаудова, Хелин Неджатиева, Магдалена Цвяткова, Иванина Маринова, Аделина Янева и Преслава Димова.

„ Доволни сме от представянето в Нови Пазар. Благодарим на домакините за посрещането и за това, че ни подадоха ръка в сложен миг. 

На нашата врата Виктория Иванова бе доста сигурна, Иванина Маринова пък също сполучливо съчета този пост с позицията на полеви състезател. Като цяло през сезона виждам израстване в играта на всички възрасти. За мен това се дължи на три фактора, като преди всичко е професионализмът и себераздаването на нашите треньорки Димка Предьова и Гергана Ефтимова. Второто е ентусиазмът и желанието на децата и третото, само че не на последно място – помощта на хората, които ни поддържат финансово. Благодарна съм на господин Исмаилов от „ Фратели “ за това, че цяла година е компактно до нас “, разяснява Николинка Янкова, президент на клуба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР