С до 40 на сто по-евтино се продават летните ваканции

...
С до 40 на сто по-евтино се продават летните ваканции
Коментари Харесай

Сега му е времето за резервации на евтини летни ваканции у нас!

С до 40 на 100 по-евтино се продават летните ваканции у нас до края на януари. Традиционните ранни записвания през тази година са с по-големи отстъпки, по отношение на миналата, описаха хотелиери и туроператори.

Причината е в терзанието на бизнеса, че измежду банкрута на “Томас Кук” няма различен огромен състезател в бранша, който да успее да запълни освободените места, обясниха от сектора, представени от в. Труд.

Към момента записванията не са обнадеждаващи и по тази причина хотелиерите всеобщо усилват отстъпките. Докато през предходната година морска почивка у нас можеше да се купи приблизително с 30 на 100 отстъпка, в този момент пониженията всеобщо доближават до 40 на 100, обясниха от бизнеса.

И подчертаха, че през последната седмица огромна част от родните хотели са нараснали първичните промоции с спомагателни 5-10 %, с цел да си подсигуряват задоволително посетители за летния сезон.

В същото време базисните цени на летните морски ваканции у нас остават непроменени и няма нарастване на цената на офертите, обясниха от бранша.

Петзвездните хотели и тези, които обичайно са по-търсени поради високото качество на предлаганите услуги към този момент не престават да държат цени и оферират понижения до 15-20 на 100. Докато по-нискокатегорийните места за настаняване избират занапред да намерят клиенти и залагат на по-големи отстъпки в ранните резервации.

Тенденция е и по-изгодните понижения да се оферират сега от по-големите родни морски курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци, в които легловата база е по-голяма и надлежно по-трудна за осъществяване, безапелационни са туроператори.

Докато хотелиерите в курорти като Балчик и Обзор, които обичайно продават почивки в последната минута и не разчитат главно на ранни записвания, не престават да държат обичайните за този интервал понижения от до 25-30 на 100.

Друга наклонност, която регистрират от бранша, е двойното нарастване на крайните самостоятелни туристи, които избират да резервират непосредствено онлайн през уеб страницата на определения хотел вместо да разчитат на услугите на медиатори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР