С днешна дата актьорът Еди Редмейн описва участието си в

...
С днешна дата актьорът Еди Редмейн описва участието си в
Коментари Харесай

Еди Редмейн за ролята си в „Момичето от Дания“: Беше грешка

С днешна дата артистът Еди Редмейн разказва присъединяване си в трансдрамата „ Момичето от Дания “ като „ неточност “, която не би повторил. Той декларира пред „ Sunday Times “, че е склонен с рецензиите, които получава за присъединяване си във кино лентата и че те значително са оправдани, като показа искрено: " Не бих приел тази роля в този момент. Направих го с най-хубави планове, само че мисля, че сгреших ".

Актьорът Еди Редмейн изигра ролята на художничката Лили Елбе - тя е измежду първите хора, създали си операция за промяна на пола през 1930 година

„ Момичето от Дания “ срещна голям брой рецензии за представянето на Елба от Редмейн във кино лентата – което транс сценаристката Карол Грант разказа като „ регресивна и допринасяща за нездравословните стандарти “. Протестите от страна на LGBT-общността за това, че хетеросексуален мъж не би трябвало да играе облика на транссексуална жена, се развихриха с цялостна мощ. Филмът беше умишлен за " образец за деформиране на хомосексуални функции от хетеросексуални артисти ".

" Трябва повече хора да имат правото да взимат присъединяване в тези диалози - тогава няма да се въртим в обаян кръг ", признава в изявлението Редмейн.



При излизането на кино лентата в Съединени американски щати през ноември 2015 година,  артистът отбрани продукцията, като сподели: „ Всеки артист може да изиграе каквато и да е роля, стига да я играе с възприятие за честност и отговорност. "

На филмовия фестивал във Венеция през 2015 година, където „ Момичето от Дания “ имаше международна премиера, режисьорът на Том Хупър призна, че филмовата промишленост има „ проблем “ с транс герои и артисти. „ Радвам се, че постигнахме триумф, само че съм сигурен, че има още какво да се направи “ – споделя той.

През юни 2020 година Редмейн обществено изрази противоречие с авторката на „ Хари Потър “ Джей Кей Роулинг след нейното спорно изказване по отношение на правата на транс хората, като сподели: „ Не съм склонен с мненията й. Транс дамите са дами, транс мъжете са мъже и небинарните идентичности са също толкоз пълноценни. " По-късно обаче той показа, че е угрижен от офанзивите, ориентирани против Роулинг, както и че реакциите против нея в обществените медии са „ безусловно отвратителни “.
7 вдъхновяващи биографични кино лентата, които би трябвало да гледате
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР