С динамично време и чести промени влизаме във февруари -

...
С динамично време и чести промени влизаме във февруари -
Коментари Харесай

Синоптичката Анастасия Стойчева посочи с каква голяма аномалия идва февруари

С динамично време и чести промени влизаме във февруари - изначало с топло време - до 23 и 25 градуса. Това съобщи дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева пред Българска национална телевизия.

Януари се оказа извънредно изсъхнал месец – това демонстрират данните на Национален институт по метеорология и хидрология. Нивата на преваляванията през месеца са към 10 литра за месеца, при норма 50-60 литра на квадратен метър. Няма регион, в който да са достигнати климатичните правила. Имало е и други години с сходни резултати – това сподели пред Българска национална телевизия гл. ас. доктор Анастасия Стойчева – синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология.

Февруари идва с високи температури. На места термометрите ще демонстрират даже над 20 градуса в първото деседневие.

Рязко захлаждане ще има на 5-и февруари. На 6-и към този момент температурите ще са негативни. Ще има валежи на сняг, с изключение на от дъжд, както и на 7-и. Особено в планините напълно ясно ще се усети, че температурите се намаляват. След това 5-6 дни ще се задържи студено време, типично за месеца, сподели тя.

Първата част на февруари ще бъде без мъгла. Толкова топъл месецът е бил през 1989 година, изясни синоптикът.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР