С дебюта на Vision Neue Klasse X BMW даде на

...
С дебюта на Vision Neue Klasse X BMW даде на
Коментари Харесай

5 начина, по които BMW Vision Neue Klasse X ще повлияе на следващото поколение BMW X3

С дебюта на Vision Neue Klasse X BMW даде на света първия взор към идните iX3 и X3.

BMW даде на света първия взор към идните iX3 и X3 с дебюта на Vision Neue Klasse X. Дизайнерските и инженерните детайли, които виждате тук, ще окажат въздействие и върху други модели на BMW X в бъдеще. BMW X3 е идващият наред, защото към този момент сме виждали шпионски фотоси на автомобила с сходен дизайн като този на новата идея. BMW не удостовери, че това е прелиминарен вид на идващия iX3, само че разкри, че първият напълно електрически SUV, основан на новата му архитектура, ще бъде създаден в завода в Дебрецен, Унгария, през 2025 година

„ Заедно с BMW Vision Neue Klasse, BMW Vision Neue Klasse X показва широтата на нашата бъдеща моделна гама на BMW “. Каза Оливер Ципс, ръководител на управителния съвет на BMW.

„ Neue Klasse отразява разнообразието на всички модели, които клиентите желаят през днешния ден и в бъдеще. От спортния седан с всички негови производни до модерното SAV за фамилията. По този метод ние подчертаваме, че Neue Klasse е доста повече от автомобил или характерна идея. Тя предефинира марката BMW – и в това време ще бъде повече BMW от всеки път. “

Макар че тази идея е електрическа, BMW даде да се разбере, че Neue Klasse ще бъде проектирана да бъде в основата на модели с електрическо, водородно и ДВГ задвижване.

1. Изцяло нов дизайн с типичен детайли

BMW Vision Neue Klasse X е извънредно съвременен, само че в това време и не е. Можете да видите подмятания за BMW Garmisch Concept, показан на автомобилното ревю в Женева през 1970 година Тя е част от първия подем на Neue Klasse на BMW и в последна сметка се трансформира в първата Серия 5.

Също по този начин знаем, че предната част ще бъде пренесена в серийния автомобил, въпреки и с дребни доработки и промени. Вече има тестови мулета на iX3, които обикалят, а carbuzz разполага с няколко шпионски фотоси. Най-забележителната дизайнерска специфичност е завръщането към носа на акулата, който е нещо, което не сме виждали в серийно произвеждане, откогато последното BMW Серия 5 E39 напусна заводския завод през 2004 година

Новите дизайнерски детайли включват отвесно подредени LED светлини, което е доста отклоняване от известния кръговиден жанр. Прочутата бъбрековидна радиаторна решетка на BMW към момента се намира начело и в центъра, само че тя е доста по-малка и е проектирана като 3D статуя с подсветка.

Накратко, тя не извършва никаква практическа функционалност, само че почитателите на Bimmer евентуално ще са удовлетворени, че е пропорционална на размера на автомобила, за разлика от някои от последните спорни дизайни на немската марка, като Серия 7 и XM. Задната част е по-малко противоречива с хоризонтална интерпретация на „ L-образната “ форма на BMW.

Голямата стъклена повърхност на Vision Neue Klasse X е планувана през цялото време. Големите прозорци и панорамният покрив водят до изтънчен интериор. Това е признак на всеки великолепен първокласен автомобил. “Оранжерията ” ще се съчетае изключително добре с мрачен интериор, който има податливост да прави интериора на автомобила по-малък, в сравнение с е.

2. Увеличаване на мощността, пробега и успеваемостта

Концептуалният автомобил е оборудван с шестото потомство на технологията eDrive на BMW. Тя включва обновени и усъвършенствани електрически мотори и нови цилиндрични литиево-йонни акумулаторни кафези. Те са с 20% по-ефективни от клетките, употребявани сега в електрическите коли на BMW. Електрическите коли на BMW ще преминат към 800-волтова система, което ще понижи времето на зареждане с 30%.

BMW обаче не е направило промени единствено в батерията. Вместо това BMW ползва повсеместен метод за увеличение на пробега посредством възстановяване на аеродинамиката, гумите и спирачките. Дизайнът е с 20% по-ефективен от аеродинамична позиция. Новият дизайн на гумите и спирачната система усъвършенстват цялостната успеваемост на автомобила с 25%.

Тези проценти може и да наподобяват дребни на общия проект, само че в последна сметка ще доведат до електромобил, с който ще е доста по-лесно да се живее във връзка с пробега и времето за зареждане.

3. Интериор, изпълнен с функционалности от последващо потомство

Интериорът издига минимализма на последващо равнище с голям брой функционалности, които видимо ще доближат серийно произвеждане. BMW твърди, че трапецовидният централен сензорен екран е подсъзнателен и леснодостъпен както за лидера, по този начин и за пасажера начело. В долната част на предното стъкло BMW Panoramic Vision ще демонстрира значима информация по цялата широчина на предното стъкло, в границите на полезрението на лидера. Ако не сте негов почитател, не се тормозете. BMW съобщи, че серийните модели ще получат 3D head-up екран.

Vision Neue Klasse X дебютира и с нов Personal Sound Experience. Той всъщност съставлява тон, ръководен посредством Hypersonx Wheel на кормилото. Според BMW това ще сътвори „ поглъщащо и изцяло потребителско преживяване “.

Тъй като електрическите автомобили са доста тихи, звукът в интериора играе основна роля в цялостното преживяване. За благополучие, BMW има опит в вярното озвучаване на електрическите автомобили. В предишното тя нае Ханс Цимер за основаването на звукови картини за коли като i4, iX и i7. Ако имате композитор като Цимер на бързо набиране, може и да го употребявате още веднъж.

4. Динамика, следена от супермозък

Франк Вебер, член на борда на шефовете на BMW, отговарящ за развойната активност, съобщи, че моделите Neue Klasse ще се ръководят на още по-високо равнище. Предполагаме, че това на маркетингов език значи усъвършенствана продуктивност и ръководство, което BMW ще реализира, като даде на автомобила четири супермозъка.

BMW проектира тези супермозъци независимо и те на процедура съставляват високопроизводителни компютри, всеки от които ще дава отговор за един отдел, като да вземем за пример автоматизираното шофиране.

Това е много общоприетоо в света на колите, само че най-голямата смяна, която BMW желае да направи, е да даде на тези четири супермозъка опцията да споделят между тях. BMW не споделя какво ще ръководят тези супермозъци, само че че в последна сметка те ще бъдат обединени в един високопроизводителен компютър. Според BMW „ резултатът ще бъде по-динамично показване, по-голяма точност, по-голяма успеваемост и още по-голямо наслаждение от шофирането “.

5. Нов метод към успеваемостта

Както споменахме по-рано, BMW е възприело повсеместен метод за повишение на устойчивостта на тази идея и затова за нейната екологичност. Тази концепция се простира оттатък самия автомобил, чак до метода, по който е издигнат, и веригата за доставки, която ще обработва другите съставни елементи, и не приказваме за идиотската „ веган кожа “.

Вместо това арматурното табло и панелите на вратите са облечени в материал, който е напълно на растителна, минерална и петролна основа. Веригата за доставки ще употребява и изхвърлени риболовен мрежи за основаване на части, които се формоват под налягане. Изборът на материали и структура за някои елементи на автомобила са определени особено, тъй като са по-лесни за преработване.

И най-после, когато стартира производството в завода на BMW в Унгария, той ще бъде първият от заводите на марката, който ще работи с напълно свободна от изкопаеми горива сила. Повечето от нас знаят, че няма такова нещо като автомобил без излъчвания. С сходни от BMW стъпки могат да понижат вредите, нанесени по време на процеса на произвеждане на акумулатори.


Поне все още залагането на хибридна по дизайн платформа (която да обитава ДВГ, ел. задвижване и хибридно задвижване) се оказва действително печеливш ход. Stellantis и BMW са най-големите образци, които не се поддадоха на увлечението да заложат на напълно електрическо задвижване. Тоталната електрификация се отсрочва и това отваря още едно, в случай че и не и две генерации време на хибридни платформи, които не са отрекли ДВГ-то. 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР