С чадъри, за да се премахнат чадърите от разследването на

...
С чадъри, за да се премахнат чадърите от разследването на
Коментари Харесай

Протестът от Цалапица блокира с чадъри пътя между Пловдив и Пазарджик

С чадъри, с цел да се отстранен чадърите от следствието на убийството на 24-годишния  Димитър Малинов, стартира довечера митингът на жителите на Цалапица, заяви БНР.  На плакатите им написа " Справедливост за Митко ".

За следващ път те изразяват недоволството си от бавното следствие на жестокото закононарушение с пътна обсада. 

 

В 17 часа околните, роднините и приятелите на Митко излязоха на пътя между Пловдив и Пазарджик. Първо блокираха едното, а след това и другото кръгово кръстовище. Първата обсада бе на 6-я километър в посока Пазарджик, втората от 19 часа се реалокира на кръговото кръстовище на Орта хан. Предвижда се до 21 часа трасето да остане затворено.  

 

Образуваха се колони с коли към този момент от Пловдив за Пазарджик и в противоположна посока. Протестиращите пропуснаха пожарна. Трафикът се отбива към автомагистрала " Тракия " и околовръстното шосе на Пловдив. Чакащите в колите поддържат настояванията на протетсиращите. 

 

" Долу чадърите! "   и " Убийците - на нас! ", скандират протестиращите. Майката Атанаска Бакалова набира средства за юристи, които да пазят тяхната позиция пред съда. С рухване на колене още веднъж бе непокътнато едноминутно безмълвие в памет на Митко. 

 

Хората желаят час по-скоро посоченият за палач Рангел Бизюрев да бъде доведен от Германия, а близнаците Валентин и и Борислав да получат присъди. 

 

Утре още веднъж ще има блокиране на пътя от Пловдив за Пазарджик, като началната точка е кръстовището при Орта хан. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР