С бразилския кораб Алмиранте Максимиано с бордови номер Н41 пристигна

...
С бразилския кораб Алмиранте Максимиано с бордови номер Н41 пристигна
Коментари Харесай

Бразилски кораб докара втората група български полярници на Антарктида

С бразилския транспортен съд " Алмиранте Максимиано " с бордови номер Н41 дойде втората група учени, откриватели и научни служащи в българската полярна станция на Антакрида.

В късия престой на бразилския транспортен съд в региона на залива се извърши двустранна другарска аудиенция сред екипажите на корабите - българския научноизследователски " Св. Св. Кирил и Методий " с бордови номер НИК 421 и Н41, научи Varna24.bg от ВВМУ " Н.Й. Вапцаров ".

От бразилския екипаж 10 военнослужещи, сред които и двама курсанти-практиканти, посетиха НИК 421, а втора лодка с бразилски моряци отплава до българската антарктическа база.

Командирът на НИК 421, взаимно с командира на Българската антарктическа база и курсанти-практиканти, направиха другарска аудиенция на борда на Н41 с пълководец капитан 1 сан Джеферсън Рамос Пинейро. Бяха изучени качествата, дилемите и историята на бразилския транспортен съд, който е спуснат на вода през 1974 година, а през 2012 е включен в състава на Бразилските военноморски сили.

С екипаж от седемдесет военнослужещи бразилския транспортен съд " Алмиранте Максимиано " интензивно взе участие повече от 10 години в полярните акции на Република Бразилия и обезпечава бразилската полярна стратегия " PROANTAR ". Готовността за поддръжка за разнообразни научни и логистични действия беше изразена и от двата кораба на взаимен принцип.

Двамата командири обмениха общи впечетления от актуалната акция и идните задания. Командирът на Българската антарктическа база Камен Недков благодари за поддръжката от бразилските военноморски сили за превозването на персонален състав от Пунта Аренас, Република Чили.

Курсанти от състава на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров " също се срещнаха с устройството и опциите на кораба.

Бяха разисквани интензивно въпроси за изпращане на курсанти в границите на до тридесет дни за осъществяване на плавателна процедура на бразилския транспортен съд с реципрочно приемане на курсанти от бразилското военноморско учебно заведение на борда на НИК 421.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР