С близо половин милиард дози ваксини срещу COVID-19 се очаква

...
С близо половин милиард дози ваксини срещу COVID-19 се очаква
Коментари Харесай

До средата на 2021 г. европейските страни ще имат половин милиард дози

С близо половин милиард дози ваксини против COVID-19 се чака да разполагат страните-членки на Евросъюза доникъде на годината. Това разгласи в общо изявление за кореспондентите на водещи европейски вестници ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, съобщи БНР.

Електронното издание на гръцкия вестник " Катимерини " отбелязва, че за първи път Урсула фон дер Лайен дава аналитични данни за първото шестмесечие на годината и разкрива, че единствено от трите ваксини, които към този момент са утвърдени в Евросъюза, страните-членки ще получат 406 милиона дози до края на юни. Тя добавя, че в случай че бъдат утвърдени и препаратите на " Джонсън и Джонсън " и " КюърВак ", количеството на имунизациите до края на интервала ще нарасне на 486 милиона.

Като се базира на свои източници, " Катимерини " разяснява, че 55 милиона от тях ще бъдат от препарата на " Джонсън и Джонсън ", който се ползва единствено в една доза. Изданието пресмята, че по този метод и при липса на други обилни закъснения, до края на юни ще имунизираните европейски жители ще бъдат 270 милиона или 60 % от популацията на Европейски Съюз.

Урсула фон дер Лайен разяснява пред европейските издания и бавните темпове на имунизации в Евросъюза, спрямо редица други страни. Според нея разликата е, че Брюксел, в договореност с всички страни-членки, е решил да не редуцира процедурата по одобрение и проучване на данните за имунизациите. Тя дефинира това като вярно решение и изяснява, че на други места препаратите са получили утвърждения по неотложност - в границите на 24 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР