С близо милиард и половина лева по-малко приходи се очаква

...
С близо милиард и половина лева по-малко приходи се очаква
Коментари Харесай

Близо милиард и половина лева по-малко очаква да събере агенция „Митници” през 2023-та година

С близо милиард и половина лв. по-малко доходи се чака да събере организация „ Митници ” през актуалната 2023 година спрямо 2022-ра. Това съобщи шефът на организацията Павел Геренски по време на чуване в бюджетната комисия на Народното събрание.

Oчаква се от мита, акцизи и Данък добавена стойност от импорт да бъдат събрани 11 милиарда и 926 милиона лв., през предходната тази сума е била 13 милиарда и 400 милиона лв..

Сривът в приходите се дължи главно на интернационалната икономическа обстановката поради войната на Русия в Украйна, спирането на каналите на доставки и по-ниските доходи от мита и акцизи. Очакваният спад идва и от понижения размер на вноса на нефт и спада на цената му на интернационалните пазари.

По време на чуването Геренскисъобщи, че „ Лукойл Нефтохим ” желае да внася нефт от Казахстан. Той посочи, чеот Агенцията са поискали по-добро писмено оформяне на вноса, тъй че той да не нарушава европейските наказания. Геренски добави, че този тип нефт е по-скъп от съветския и от арабския. По думите му, в случай че вносът се осъществя може да се навакса доизвестна степен изоставането в приходите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР