С близо 600 кг. балканска пъстърва ще бъде зарибена река

...
С близо 600 кг. балканска пъстърва ще бъде зарибена река
Коментари Харесай

С близо 600 кг. балканска пъстърва зарибяват река Девинска, след изчистването на речните води

С близо 600 кг. балканска пъстърва ще бъде зарибена река Девинска, след замърсяването на речното корито. Зарибяването към този момент е в ход като през вчерашния ден са пуснати в реката 100 кг., в петък още 300, а при започване на септември нови 200 кг, осведоми кметът на общината Здравко Иванов.

" Започнахме с поетапното зарибяване, откакто се уверихме, че водите на река Девинска са чисти. За страдание в петък имаше индустриален случай, при който пострада много риба. В момента всичко е наред. От компанията в Девин подсигуриха 100 кг. зарибителен материал, който към този момент е във водите на реката. Поеха ангажимент за доставка на още 200 кг. за началото на септември, а в петък ще пуснем 300 кг. балканска пъстърва в взаимна акция с Националното ловно-рибарско съдружие ", изясни Иванов.

Той заяви още, че Община Девин е подала сигнал до прокуратурата за недобросъвестни изявления в обществените мрежи, по отношение на качеството на водата в града.

" Появиха се изявления, в които се твърди, че има проблем с водата в Девин и тя не е годна за пиянство. Това изрично не дава отговор на истината. Сондажът за питейната вода на града няма нищо общо с речното корито и се намира на 14 км. от Девин - извор Балдаран. Водата дава отговор на всички правила и критерии и няма проблем ", твърди ни още градоначалникът на Девин.

Той прикани хората да не имат вяра на сходни неоснователни изказвания, като посочи, че няма взрив на заболели в града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР