С близо 50% се увеличи таксата за билетза градския транспорт

...
С близо 50% се увеличи таксата за билетза градския транспорт
Коментари Харесай

Окончателно! Автобусният билет в Благоевград стана 1.20 лв.

С близо 50% се усили таксата за билетза градския превоз в Благоевград, считано от през вчерашния ден /7 март/. Така билетът от 0.80лв. вечеструва 1. 20 лева, а до драстичнотоувеличение се стигна откакто цените на всички типове горива внезапно скочиха.

Превозвачи настояват, че цената наградския превоз в Благоевград и все още е една от най-ниските в страната, като нарастването било неизбоежно.

"Няма да ни реши казуса, тъй като горивата - особено метанът в градския превоз, е вдигнат 300% - от 1,10 лева е на 3,30 лева А ние подвигаме с 50 %. Една естествена цена на градския билет би трябвало да е 3 лева сега, само че кой ще се качи в рейс ", разяснява притежател на транспортна компания.

Свидетели сме на на невъобразим от години скок на горивата поради войната в Украйна и растежа на цената на международния пазар.

Това от своя страна ще докара до тежки последствия, които ще се отразят пагубно на покупателната дарба и метода на живот на хората. Експерти предвиждат повишаване на безусловно всички типове артикули и услуги, само че не могат да плануват до какви равнища ще стигне то.

Всичко зависи от развиването на военните дейности сред Русия и Украйна. Едно е несъмнено - българинът ще обеднее още повече.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР