С близо 4 седмици по-бързо се продават жилищните имоти във

...
С близо 4 седмици по-бързо се продават жилищните имоти във
Коментари Харесай

В Обединеното кралство най-бързо се продават жилищата в студентските градове

С близо 4 седмици по-бързо се продават жилищните парцели във Англия спрямо преди 5 години, оповестяват от fakti.bg. Към днешна дата са нужни 61 дни, с цел да се откри покупател, а през 2012-а те са били 87 дни. Най-бързо се продават жилищата в Бристол - 34 дни. В Ковънтри и Единбург дните са надлежно 35 и 36, а в Глазгоу - 37, сочи проучването на консултантската компания Strutt & Parker.

„ Градовете, в които най-бързо се продават жилища, са университетските. Причината е, че те притеглят висококвалифицирани сътрудници и могат да предложат високо качество на живот, а това безспорно води до растеж в търсенето на недвижими парцели ", споделя Стефани Макмахой от изследователския отдел на Strutt & Parker. Пазарът на жилища в тези градове е толкоз мощен, че парцелите се осъществят за период под 40 дни.

Университетските градове се преглеждат и като опция на Лондон, защото те оферират опция за кариерно развиване, съвременен метод на живот и притеглят хора, които не могат да си разрешат лично жилище в английската столица. Типичен образец за такова обитаемо място е Бристол.

През последните пет години в градове като Оксфорд и Кембриж се следи доста повишаване на парцелите, надлежно 25% и 36%. „ Това оказа въздействие на достъпността и на понижаване броя дни за продажба ", добавя Макмахой.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР