С благотворителен спектакъл Драматичният театър Драгомир Асенов в Монтана се

...
С благотворителен спектакъл Драматичният театър Драгомир Асенов в Монтана се
Коментари Харесай

Благотворителен спектакъл за статуята на Диана играе театърът в Монтана

С благотворителен театър Драматичният спектакъл „ Драгомир Асенов ” в Монтана се включва в самодейността за събиране на средства за възобновяване статуята на Диана в регионалния град. На 18 октомври от 19,00 часа ще бъде показана постановката „ Мистерията Дон Жуан “ по пиесата на Анатолий Крим, а средствата от билетите ще постъпят в дарителската сметка за направата и монтиране на пластиката.

Инициативата за възобновяване на бронзовата статуята на богинята Диана – настойничка на античната Монтана, бе подета от жители и общински съветници това лято. Скулптурата е основана през 1973 година от Димитър Ганчев и бе сложена до тогавашния Ловен дом над града. През 90 години на предишния век обаче фигурата на богинята бе открадната. За повторното основаване на металната статуя по дарителската сметка на общината до момента са събрани 17 800 лв., дарени от Ротари клуб – Монтана и от почетните жители проф. Иван Гаврилов, Иван Иванов и Крум Христов.

Средства за самодейността са дали и Димитър Радичков, кметът Златко Живков и поетът Борис Борисов. Статуята на римската богиня би трябвало да бъде подготвена за празника на града – Свети Дух, идната година. Тя ще бъде сложена в центъра на Монтана, а в региона ще има видеонаблюдение, сподели кметът Живков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР