С бдение в Мездра ще почетат паметта на застреляния Калоян

...
С бдение в Мездра ще почетат паметта на застреляния Калоян
Коментари Харесай

С бдение в Мездра ще почетат паметта на застреляния Калоян и останалите жертви на терористичния акт в Ханау

С бдение в Мездра ще почетат паметта на убития Калоян и жертвите на терористичния акт в Ханау, Германия.
Той стана на 19 февруари 2020 година, когато крайнодесен екстремист, воден от ксенофобски подбуди, откри пукотевица и умъртви девет души. Сред тях бе и един наш съотечественик - 32-годишният Калоян Велков от Мездра.
В памет на жертвите на кървавия атентат, в неделя от 10 часа на площад „ България “ в Мездра (пред постройката на Съвета) ще се състои бдение, оповестяват от локалната администрация. За задачата в зелените площи, до пилоните, е инсталирано възпоменателно табло със фотосите на деветимата починали.
По концепция на самостоятелната гражданска “Инициатива 19 февруари” такива бдения се провеждат на 19-ия ден от всеки месец в родните градове на убитите.
"Нека си спомним за жертвите като запалителен свещичка и поднесем цветя пред възпоменателното табло и по този метод да почетем паметта им и да засвидетелстваме своята съпричастност към тъгата на околните им.
Искаме да живеем в свят без расова ненавист - свят, в който всеки има право на живот и благополучие! “, приканват уредниците на възпоменанието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР