С бързи тестове в столичната Спешна помощ са били тествани

...
С бързи тестове в столичната Спешна помощ са били тествани
Коментари Харесай

След 266 положителни бързи теста само 13 са с доказан Covid-19 в Спешна помощ

С бързи проби в столичната Спешна помощ са били тествани общо 773 лекари, сестри и водачи, като 266 от тях са били позитивни. При последващите PCR проби обаче са били потвърдени 13 инфектирани чиновници. Това изясни във вторник шефът на столичната Спешна помощ доктор Георги Гелев.

Изнесената информация не беше съпроводена с разбор на разминаването и на какво вероятно може да се дължи то – какъв % от бързите проби са с вероятно сбъркан резултат и за каква част от заетите в незабавния център може да се счита, че са преболедували Covid-19, само че са дали негативни проби при PCR проучването. По принцип бързите проби регистрират антитела към вируса и могат да не уловят интензивно заболели, до момента в който PCR тестванията засичат дейните инфекции и може да не засекат случаи на прекарали преди време и безсимптомно болестта.

Първоначално на 6 април беше обявено за 7 медици с ковид в столичната Спешна помощ.

“Първо се разболяха три наши служителки, което ни накара да създадем непосредствено PCR проби, които се оказаха позитивни. В тази връзка на цялата промяна се направиха такива проучвания, което удостовери, че нашите упования са верни и има и други болни. На процедура най-после закупихме бързи проби за цялата работа. След като тестувахме безусловно всички, включително се тествах и самия аз, броят на тези проби е 773 – от тях позитивни за бързите проби, кръвните – се оказаха 266.

Изпратихме тези наши сътрудници за PCR тест, от тях се оказаха позитивни сборно 13 “, заключи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР