С българско участие започва откриващият се тази вечер първи Международен

...
С българско участие започва откриващият се тази вечер първи Международен
Коментари Харесай

Българско участие на международен фестивал на поезията в Ларнака

С българско присъединяване стартира откриващият се довечера първи Международен фестивал на поезията в кипърския град Ларнака. Водеща на неговата стратегия е една от най-известните представителки на българската общественост в Кипър и известна кипърска актриса Моника Мелеки.

36 поети от Кипър, Гърция и други страни се събират на първата по рода си креативна среща на острова.

Сред тях няма представители на България, което значително се дължи на компликациите по организирането на интернационалната демонстрация при съществуващите към момента неподходящи условия, сподели за БНР известната кипърска поетеса и писателка Елени Артемиу-Фотиаду, ръководител на организационния комитет и член на научния комитет на фестивала. Тя увери, че българските създатели ще бъдат предстоящи участници във второто издание на огромното културно събитие.

От през днешния ден до неделя Международният фестивал на поезията предлага разнородни културни прояви в Ларнака.

Трите огромни рецитала, на които поетите ще четат свои стихове, се чака да съберат ценители на словото от целия остров. Фестивалът кани посетители и с презентации на книги, музикални вечери и художествени изложения. Ще бъдат извършени и кръгли маси с полемики и научни известия.

Голямата кипърска поетична намира се организира със съдействието на одобрения Международен фестивал в гръцкия град Патра.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР