С автобуси, камиони, каруци и дори пеша – всеки ден

...
С автобуси, камиони, каруци и дори пеша – всеки ден
Коментари Харесай

Двете най-големи болници в Газа вече не функционират

С рейсове, камиони, каруци и даже пешком – всеки ден палестинци поемат на път от северните към южните елементи на Газа в опит да избягат от размяната на удари сред Израел и Хамас. Сред тях е и Феда, която е родила неотдавна. Семейството ѝ едно от хилядите, които вземат решение да изоставен дома си.
Направиха ми цезарово сечение в болничното заведение и раната към момента е прясна. Уморена съм, кракът ме боли. Армията на окупаторите нападна болничното заведение с танкове и булдозери и ни обстрелва с минохвъргачки.
Феда Шанган, разселена от Северна Газа

За тези, които остават в северна Газа, обстановката се утежнява. Без гориво и консумативи – една след друга лечебните заведения стопират работа. Съобщава се и за боеве към тях. От Световната здравна организация обявиха, че най-голямото лечебно заведение в Газа – „ Ал Шифа “, към този момент не действа обикновено.Израелските сили разпространиха фрагменти, на които се твърди, че носят гориво към болничното заведение. Но шефът ѝ отхвърли за сходна доставка. Според Израел – от Хамас не са разрешили горивото да доближи до „ Ал Шифа “.
Тези, които пречат и оказват напън върху болничното заведение, са управлението и министерството на опазването на здравето на Хамас. Ако болничното заведение изиска, ще помогнем и с гориво, и с преместването на недоносени бебета.
Даниел Хагари, представител на израелските сили

От Хамас отхвърлиха да са отказвали доставки на гориво в „ Ал Шифа “. А от Белия дом – съветникът по национална сигурност повтори обвиняванията на Израел, че ислямистката формация употребява лечебни заведения като бази за военната си интервенция.
Има доста информация от отворени източници, която демонстрира, че Хамас употребява цивилни институции, в това число лечебни заведения, с цел да складира оръжия, за командване и надзор и с цел да подслонява бойците си.
Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на Съединени американски щати

Зачестяват демонстрациите в Израел, където близки на отвлечени още веднъж настояха за освобождението на пленените от Хамас. Десетки дами построиха жива верига в Тел Авив. А в Париж десетки хиляди излязоха на поход против антисемитизма. Начело на шествието застана министър председателят Елизабет Борн. В него се включиха ръководителите на Народното събрание, водачи на партии и двама френски президенти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР