С атрактивно светлинно шоу с много визуални ефекти ще бъде

...
С атрактивно светлинно шоу с много визуални ефекти ще бъде
Коментари Харесай

Как Шумен ще отбележи годишнината на най-големия паметник в България

С атрактивно светлинно шоу с доста образни резултати ще бъде маркирана 40-годишнината от откриването на Мемориалния комплекс " Създатели на българската страна ", заяви зам.-кметът по обучение и просвета на Община Шумен Найден Косев.

 Паметник Деян Герговски

Тържественото честване на годишнината ще се състои на разположения на Шуменското плато мемориален комплекс на 26 ноември, от 17.00 часа. Светлинното шоу ще бъде поднесено на публиката по този начин, че да се вижда от целия град, а освен от посетителите на паметника.

Ще бъде показан и спектакълът " От тука стартира България " н а локалния клуб " Традиция " в който ще се включат и представители на други патриотични организации. Ще се употребява и мощна озвучителна техника, с цел да могат да бъдат съпричастни с тържеството и хората, които не са на паметника, означи Косев.
 Паметник Деян Герговски

Община Шумен и здири допустимо всички, които са взели участие в идейното развиване , в техническото планиране, в строителството на паметника, както и част от множеството хората, които са се присъединили в построяването на комплекса със своя непринуден труд, с цел да ги поздравим с наши писма и да ги поканим да вземат участие на честването на 26 ноември, сподели Косев.

" Поканихме над 30 индивида, които открихме. От тях 11 към този момент са удостоверили, че ще участват ", посочи той. По думите му до паметника и назад до града на 26 ноември ще се движат два рейса . Началната им спирка ще е постройката на общинската администрация. Всички искащи да участват на светлинното шоу ще могат да пътуват с проведения от общината превоз до мемориалния комплекс, сред 16.00 и 17.00 часа. След края на светлинното шоу, рейсовете ще създадат по още два курса - от паметника до постройката на локалната администрация.
 Едно щастлива новина, която получил занаятчия на мозайка Деян Герговски

Мемориалният комплекс " Създатели на българската страна ", представящ най-важните моменти от българската история от 7-ми до 10-ти век, е най-големият монумент на Балканския полуостров с мозайка навън и е неповторим с това, че показва историята на страната ни посредством архитектура, мозайка, статуя и епиграфска символика.

Той е открит по случай 1300 години от основаването на българската страна на 28 ноември 1981 година
 Едно щастлива новина, която получил занаятчия на мозайка Деян Герговски

Над 2,4 млн. са записаните туристи , закупили билет и употребили беседите на екскурзоводите на комплекса за 40 години. От началото на годината до в този момент са регистрирани още към 18 000 гости, от които над 3000 са чужденците.

Община Шумен за следващ път кандидатства за годишните награди на Министерството на туризм а, в този момент - с Мемориалния комплекс " Създатели на българската страна ".
 Паметник Деян Герговски

Кандидатстваме в категориите за туристическа дестинация " Земята на първите " и " Туристическа община за 2021 г ", заяви на конференцията Миглена Маринова - шеф на Общинското дружество " Туризъм, обществени прояви и атракции ". Тя добави, че на страницата на Туристическия информативен център в Шумен в една от обществените мрежи са оповестени и линкове на които може да се гласоподава, а мемориалния комплекс ще бъде рекламиран и на разнообразни туристически тържища.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР