С амо след броени дни стартира дългоочакваното 60-то издание на

...
С амо след броени дни стартира дългоочакваното 60-то издание на
Коментари Харесай

7 факта за Европейското първенство по футбол 2021

С амо след броени дни започва дълго чаканото 60-то издание на Европейско състезание по футбол. То трябваше да стартира на 12-ти юни 2020 година, само че поради COVID-19 беше анулирано за идната година. Първенството се организира на всеки четири години от 1960 година и въпреки всичко има доста характерности на футболното събитие, които го вършат неповторим. Вече чакаме с неспокойствие откриването на 11-ти юни, а до тогава ще разгледаме няколко забавни обстоятелството за шампионата.

Кога поражда шампионата?

През 1927 година админът на Френската футболна федерация Анри Делоне, подава предложение до FIFA за организирането на европейско футболно съревнование. Идеята се осъществя няколко години след гибелта му. Първото Европейско състезание по футбол се организира през 1960 година във Франция. В чест на Делоне, трофеят на шампионата носи неговото име.

Защо тази година има толкоз страни, домакини на събитието?

Тази година Европейското състезание по футбол отбелязва 60-годишнината от началото на шампионата. За да отпразнуват уместно събитието, UEFA взема решение да няма страна хазаин, а мачовете да се проведат в 12 страни.

Откриването на Европеското състезание ще се организира на 11 юни в Рим на „ Стадио Олимпико”, а финалът ще бъде в Англия на стадион „ Уембли”. Освен Италия и Англия, останалите страни домакини са Нидерландия, Азербайджан, Румъния, Унгария, Дания, Ирландия, Шотландия и Германия. Първенството тази година ще даде опция на доста страни да бъдат домакини на едно от най-големите спортни събития в света. Важно е да се означи, че тимовете на определените страни домакини, няма да бъдат автоматизирано квалифицирани.

Какъв ще е форматът на Европейското състезание по футбол?

За разлика от Европейското състезание по футбол през 2016 година, в изданието тази година няма да има промени при формата на шампионата. Ще се включат 6 групи, които ще се състоят от 4 тима. На осминафиналите доближават спечелилият и подгласникът във всяка група, дружно с най-хубавите четири тима, класирани на трето място.

За Европеското състезание са се класирали 24 тима, като Азербайджан е единствената страна от 12-те домакини, която отпадна в квалификационната групова фаза. Квалификацията стартира през март 2019 година и завършва през октомври 2020 година, като страните достигнали до шампионата са Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Англия, Финландия, Франция, Германия, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Русия, Испания, Швеция, Швейцария, Турция, Украйна, Уелс, Северна Македония, Шотландия, Словакия, Унгария.

Каква ще е паричната премия за спечелилия в Европейското състезание по футбол 2021 година?

Общата сума, която ще бъде изхарчена за Европейското състезание по футбол тази година е 371 милиона евро. Тя е доста по-висока от тази на предходното издание през 2016 година Всеки участващ тим получава такса за присъединяване си в размер на 9,25 милиона евро. Победителят в надпреварата взима облагата от 34 милиона евро.

Официалната топка на шампионата

Официалната топка, която ще се употребява за мачовете в Европейското състезание е направена от спортния бранд Adidas. Тя носи името „ Adidas Uniforia “, като наименованието идва от смесването на думите „ единство” и „ еуфория”. Цветът на топката е най-вече бял, като се отличават черни, като че ли надраскани с четка черти, както и линии в неоново синьо, розово и жълто. Дизайнът отразява единството в Европейското състезание по футбол.

Билетите за шампионата

Платформата за продажба на билетите за Европейското състезание по футбол е пусната през декември 2019 година и сега е затворена. Въпреки това последователите на футболните тимове, които се класират през плейофите, имат шанса да аплайват онлайн за билетите през юли 2020 година,. За това състезание поръчките доближават до рекордния брой от 28,3 милиона.

Нововъведения в Европейското състезание по футбол

За първи път в историята на Европейското състезание по футбол ще бъде употребен видео помощник арбитър, който ще оказва помощ при отсъждането на противоречиви обстановки в мачовете. В историята на шампионата за повторно ще вземат присъединяване и 24 тима.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Миме, ти нали ми даде обещание, че след сватбата ще отслабнеш!? - Жоре, ти още ли вярваш на предизборни обещания? Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниГовори отстраненият началник на АПИАко има лист с филми, който може да ви накара да се почувствате носталгично (и стари), това е тъкмо тозиВижте прогнозата за началото на юниТрима индивида са платили за Rolls-Royce Boat Tail по $28 млн.Мъжът атакувал коли, заплашвал водачи и нанасял щетиТурските управляващи към този момент не оповестяват по кое време ще бъде възобновеноВ момента против тях се води разследванеСпоред работещите в лечебното заведение първо би трябвало да станат ясни резултатите от инспекциятаПретърсили го и респектирали персоналаОтделните страни членки би трябвало да вземат решение за използването на препаратаВ момента жителите се постанова да чакат повече от 10 месеца, с цел да се снабдят с документаТова е станало със заповед на министър Бойко РашковЕто какво показаха от левицата:Зам.-кметът изпрати писмо до министъра на образованиетоИма десетки паднали дървета
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР