С амбиция през следващия сезон да покаже повече и да

...
С амбиция през следващия сезон да покаже повече и да
Коментари Харесай

Алберт Попов: Показахме, че догодина предстои нещо по-голямо


С упоритост през идващия сезон да покаже повече и да усъвършенства четвъртото място, с което приключи акцията в Куршевел, се завърна у нас Алберт Попов.

Във френския курорт той реализира най-хубавото си показване в слалома и стартовете от Световната купа, като остана четвърти и единствено на 16 стотни от подиума.

" Хубавото е, че започваме да смъкваме стотните до подиума. На олимпийските игри бяха 36. Наистина разликата е минимална. Страшно удовлетворен съм от постигнатото. Смея да настоявам, че това е най-хубавият свършек на сезона - да покажем, че следващата година следва нещо по-голямо ", сподели Попов в предаването " Тази заран ".

" Едно падение на ската, един неверен завой, може да ти коства доста повече от тези 16 стотни. Трудно е с просто око да ги видиш. От тренировките имаш чувство, при което карайки надолу, усещайки скоростта, излизайки от завоя, стигаш до него ", добави той.



Успехът на българина се дължи и на дългогодишната му работа с треньора Ивайло Борисов.

" Независимо какъв брой сили имаме, нашата цел е да достигнем до подиума и до най-високото място на него. Кога ще стане, времето ще покаже. Той беше на 6 години, когато започнахме дружно. Освен връзката треньор-състезател, ние се семейство, като родител и дете. Всеки един играч има спортна завист. Упорит е в работата си, надарен е несъмнено. Имаме добра връзка посред ни ", разкри експертът.

Снимка: Reuters


Попов е безапелационен, че с цел да си измежду най-хубавите в ски алпийските дисциплини, би трябвало да тренираш 355 дни в годината. А доста скоро му предстоят тези 10, в които може да си отдъхне за момент преди още веднъж да се захване с тренировки.

" Това, че сме от дребна страна и ресурсите ни не са толкоз огромни, ни стимулира повече, с цел да реализираме това, което сме си сложили като цели ", сподели Попов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР