С активирането на още четири батальонни бойни групи, включително и

...
С активирането на още четири батальонни бойни групи, включително и
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: НАТО преминава към засилено предно присъствие от Балтика до Черно море

С активирането на още четири батальонни бойни групи, в това число и в България, НАТО минава към засилено предно наличие от Балтика до Черно море. НАТО взема превантивни ограничения, на този стадий – по-умерени, само че в случай че войната продължи, ограниченията ще бъдат по-крути. Това сподели за БНР ген. Съби Събев, някогашен представител на България в НАТО.

„ Тази тактика явно ще заложи на по-видимо и по-силно наличие в източните съюзни страни на НАТО. Включително е допустимо да се премине към непрекъснато наличие на по-големи формирования, които да имат способността да отхвърлен по-голяма експанзия “, сподели още ген. Събев.

В предаването „ Хоризонт за вас “ ген. Събев акцентира, че България е едва звено на НАТО поради закъснялото модернизиране на въоръжените сили, което е трябвало да стартира още през 2005 година: „ Много от нашите контингенти, авиация, Противовъздушна отбрана не могат да работят в взаимни съюзни интервенции “.

„ България би трябвало да излезе от клопката, в който сама се е вкарала - да бъде едно от двете изключения в НАТО от страните, оказали военна помощ на Украйна. Това нарушава и съюзната солидарността, и партньорската взаимност с Украйна “, добави ген. Съби Събев.

„ Доминацията на съветския черноморски флот в Черно море буди паника. Упоритата опозиция на Украйна. Ще настъпи миг, когато вследствие на забележителното количество жертви, загуба на бойна техника, Русия ще разбере, че цената става непоносима за нея и ще вземе решение да откри промеждутъчен вид “, разяснява ген. Съби Събев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР