С 98 гласа “за“ и само 2 “против“ Националният съвет

...
С 98 гласа “за“ и само 2 “против“ Националният съвет
Коментари Харесай

Нинова: Една от грешките на Борисов беше, че предложи ярка личност за премиер

„ С 98 гласа “за “ и единствено 2 “против “ Националният съвет взехме 4 решения. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг пред медиите по отношение на пленума на партията.

И уточни взетите решения:

„ Първо - Националният съвет препотвърди решението на Изпълнителното бюро и парламентарната група да приключи договарянията с ГЕРБ-СДС за първия мандат.

Второ - разпорежда на парламентарната група да гласоподава “против “ държавно управление, препоръчано от госпожа Габриел.

Трето - когато бъдем поканени за втори или трети мандат, да участваме в диалозите.

Четвърто - при неспособност да се образува постоянно държавно управление и се наложи ново служебно на президента Радев, членове на Българска социалистическа партия да не вземат участие в него. “

По последната точка Нинова даде причини за взетото решение: „ Ние не споделяме част от политиките, провеждани от служебния кабинет и не желаеме Българска социалистическа партия да се ангажира с тези политики, посредством свои представители. “

Като образец водачът на социалистите даде оферти бюджет от служебния кабинет, който замразява обществените разноски - замразена минимална заплата, майчинство, детски надбавки. „ Или пък служебното държавно управление изнася оръжия за Украйна и не желаеме да бъдем отъждествявани с такива политики. Това е кардинална позиция, тъй като към този момент няколко пъти наши членове влизат в служебни кабинети, без да уведомят партията, а по-късно върху партията се хвърля отговорност за избрани политики на подобен кабинет “, сподели още тя.

На въпрос по отношение на сформиране на експертно държавно управление, а не на кабинет, управляван от политически фигури, Нинова отговори:

„ Винаги сме били на такава позиция и считам, че една от грешките на Борисов за първия мандат беше тъкмо, че предложи ярка политическа персона за министър-председател. Трябваше авансово да си уговорим дилемите, периодите за осъществяване и тогава да се приказва за министър-председател и министри специалисти. В това гневно политическо опълчване, ние считаме, че водачите и ярките политически лица на партията би трябвало да отстъпим обратно, в случай че желаеме в действителност да реализираме единодушие по значими национални задания “, заключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР