С 9-има свещеници, 30 венеца и над 500 души –

...
С 9-има свещеници, 30 венеца и над 500 души –
Коментари Харесай

Пламен Галев прати венец на Геле! Надписът/СНИМКИ/

С 9-има свещеници, 30 венеца и над 500 души – близки другари, някогашни сътрудници, дори пристигнали от чужбина техни познати, доста дупничани и някогашни управници на града изпратиха в последния му път през днешния ден Ангел Христов, един от така наречен Братя Галеви.

Христов умря на 2 юни вечерта, като неизвестно и до момента е по какъв начин се е прибрал в къщата си в дупнишкото с. Ресилово, откакто дружно с Пламен Галев преди 11 година бяха оповестени за интернационално търсене с алена бюлетина от Интерпол.
-->
Тленните остатъци на Ангел Христов-Геле бяха докарани в затворен брониран ковчег. Яки мъже на ръце го внесоха в черквата.



Разбра се, че тленните остатъци на Геле са били в Сити клиник в София. Днес към 11,30 часа катафалка от Сити клиник в София е докарала ковчега с тленните остатъци в имението в село Ресилово. Там брачната половинка му Радмила, двете му деца Виктор и Елен и близки до опечаленото семейство са се дали прошка с Геле. Към 13.10 часа той беше докаран в храма, оповестява struma.bg. 

В памет на Ангел Христов-Геле бяха положени венци от фамилията, близки, другари, от името на ЦСБОП, от хотел „ Спартак ” в Сандански, от името на някогашната общинска съветничка от ГЕРБ в Общински съвет – Дупница Даниела Симова, собственичка на шивашки завод в Дупница, от семейство Ушатови… Два буса закараха до гроба на Христов над 30 венеца, оповестиха от наетата траурна организация.

Венците бяха 30, като огромна част от тях - анонимни. Съпругата на Ангел Христов - Радмила, бе съпроводена от двете им деца - Виктор и Елен. Тримата минаха през пространството до църквата хванати за ръце.



Техният венец е с надпис " Последно довиждане от децата " и е с бели цветя. Има " от роднините ", " от брачната половинка ", " от фамилията ". 

Само два венеца бяха с лента с надпис и послание от името на един човек - " Почивай в мир, приятелю ", който бе първият, подложен до стълбите вляво. Вторият бе с лента " Почивай в мир, брат мой ", който пък бе третият, единствено с бели цветя. Предполага се, че той е изпратен персонално от Пламен Галев. 

Около 12 часа в двора на храма започнаха да прииждат хора, пристигнали да се сбогуват с Геле. Тук бяха и негови родственици от Сандански. Гардовете на Златко Баретата, който дойде с брониран джип, поставиха венец с бели цветя до подредените на оградата на храма.

На опелото бяха и Апостол Чакалов-Тоци и майка му Ганка. Сестра му Весела дойде сама. Адвокатът на Братя Галеви – Емил Велинов от Кюстендил, също беше измежду хората, пристигнали да изпратят Ангел Христов.



Тук бяха и някогашният кмет на Дупница Атанас Янев, бащата на зам. кмета Крум Милев – Стойчо Милев, Александър Палчев, притежател на завод за направа на мазилки, притежателят на бирена борса „ Слави “ Стойчо Владимиров, който беше определен за общински консултант от листата на сдружението на Пламен Галев и Ангел Христов.

Полковникът от запаса Стоян Ушатов, някогашен техен пълководец, когато Галеви са били барети, сподели: „ Достоен български офицер, родолюбец, антимафиот, превъзходен човек “.

От Словакия беше дошъл Васил Василев-Клеменца, обвързван в недалечното минало с ВИС, в този момент учител по богословие в Печанския университет в Словакия. „ Царство му небесно. Изпращаме заслужен човек в последния му земен път. Род предхожда, жанр дохожда. Светото писание би трябвало да се чете “, съобщи Клеменца,допълва Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР