С 60 милиарда бюджет не могат да се компенсират 180

...
С 60 милиарда бюджет не могат да се компенсират 180
Коментари Харесай

Доц. Красен Станчев: С 60 млрд. бюджет не може да се компенсира 180 млрд. икономика

С 60 милиарда бюджет не могат да се компенсират 180 милиарда стопанска система , разяснява за „ Фокус “ създателят на Института за пазарна стопанска система и някогашен депутат доцент Красен Станчев във връзка.

„ 126 милиона не са доста. Как това се счита като 20% нарастване и за какво навръх тези, а не на всички и не на други, и за какво да не се направи да речем от 1 януари идната година – аз не мога да схвана “, посочи той.

Експертът не схваща и за какво би трябвало да има растеж на минималната работна заплата , както и на какво съображение би трябвало да се резервират привилегии в границите на Данък добавена стойност . Доцент Станчев пита:

„ Защо би трябвало да се дава обещание компенсиране на всички и за всичко, като се стартира от производителите на домати и се свърши с хората, които работят в туристическия отрасъл, особено ресторантьори и други такива – аз не мога да схвана. “

Според него самото предпочитание да бъдат обезщетени всички за всичко е неизпълнимо .

Доц. Станчев счита, че на фона на войната в Украйна , Бюджет 2023 година има както положителни, по този начин и неприятни страни. Той посочи, че негативните последствия от спора са по-скоро дълготрайните опасности , а те мъчно могат да бъдат планувани.

„ Що се отнася до непосредствените действия, които по някакъв метод са свързани с войната, явно от една страна ще има увеличение на износа на оръжие, който по този начин или другояче е висок и води до положителни доходи най-малко в региона на корпоративното подоходно облагане, само че въпреки това, явно ще има увеличение на бюджетните разноски за защита, което в някакъв миг, в случай че не в България, то най-малко в други страни ще докара до понижаване на някои обществени разноски в бюджета, или най-малко би трябвало да се откри някакво решение с кои доходи ще се покриват тези разноски за защита “ , сподели още експертът.

Доц. Станчев е безапелационен, че никой не може да планува какво ще се случи , в случай че продължи тактиката на Русия за „ Разрушение и сеене на гибел “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР