С 6 месеца ще се отложи Законът за социалните услуги.

...
С 6 месеца ще се отложи Законът за социалните услуги.
Коментари Харесай

Отлагат с половин година Закона за социалните услуги

С 6 месеца ще се отсрочи Законът за обществените услуги. Около това мнение се сплотиха общественият министър Деница Сачева и Българска социалистическа партия на среща в Народното събрание.

„ Ако се вземе решение за отсрочване, ще стартират диалози за смяна на текстовете, които тормозят хората. Целта е да понижим напрежението в обществото и да забележим какво тормози хората “, съобщи общественият министър и подсети, че забавянето може да докара до отнемане от услуги за групи от хора. Тя, обаче, подсети, че тематиките, свързани с децата и фамилията не са обект на Закона за обществените услуги.

„ Законът е ориентиран към хората с увреждания, към старите хора, към бездомните и децата, които са изоставени “, посочи министър Сачева.

Социалният министър регистрира, че през миналите две години съвсем 1000 деца са били реинтегрирани в техните биологични фамилии. Почти 1300 са децата, за които обществените служащи са помогнали да не бъдат изоставени от родителите им.

„ Това е същинската обществена работа. Истинската обществена работа връща децата в фамилиите. Това, което виждаме и чуваме в пространството са втълпяване на страхове. Ще поставим старания да проведем полемики в цялата страна. Ще подкрепим, в случай че бъде инициирана от Народното събрание полемика по тематиката за фамилните политики “, добави още Деница Сачева. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР