С 6.95% поскъпнаха жилищата в Тайван през третото тримесечие на

...
С 6.95% поскъпнаха жилищата в Тайван през третото тримесечие на
Коментари Харесай

Пазарът на жилища продължава да е в подем

С 6.95% нарастнаха жилищата в Тайван през третото тримесечие на предходната година по отношение на същия интервал на 2020-та. През четвъртото по отношение на третото тримесечие нарастването е 1.42. През последните години пазарът на жилища регистрира закъснение, откакто бяха взети обилни ограничения от страна на страната да понижи броя на спекулативните покупко-продажби.

За първите девет месеца на предходната година покупко-продажбите с жилища в шестте най-големи тайвански града набъбнаха със 7.3%, до 213 994 сделки, по отношение на същия интервал на 2020 година

С цел предотвратяването на спекулативни покупко-продажби, държавното управление внесе ремонти в Закона за подоходното облагане от1 юли 2021 година според новите правила, в случай че притежател реши да препродаде парцел до две години откакто го е купил, той ще би трябвало да заплати 45% налог.

Доходността от оставане чартърен на жилище в Тайван остава доста ниска – 1.57%. Цената на квадратен метър жилищна повърхност е 7112 USD. Стойността на жилище от 120 кв.м е 853 440 USD. Аналогичен парцел може да се отдаде чартърен против 1117 USD.

Тайпе влиза в ТОП 10 на най-скъпите градове в света за покупка на жилище, а също по този начин и в ТОП 10 на локациите с най-бърз годишен ритъм на повишаване.

Последната вълна на ковид в Тайван беше по-лека по отношение на тази в прилежащите на нея страни. При това тайванската стопанска система набъбна с 3.7% на годишна база през третото тримесечие на предходната година, след годишен растеж от 7.76% във второто и 9.2% в първото тримесечие на предходната година. Това се дължи на постоянния износ и електрически артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР