С 460 милиона лева повече са предвидени в новия бюджет

...
С 460 милиона лева повече са предвидени в новия бюджет
Коментари Харесай

Бойко Борисов: С 460 милиона лева повече пари за здравеопазване са предвидени в новия бюджет

С 460 милиона лв. повече са планувани в новия бюджет за опазване на здравето, сподели министър председателят Бойко Борисов, който посети Габрово през днешния ден, прегледа новата черква и видя язовира, който зарежда Габрово и района.

Борисов уточни какъв брой е значимо да не се подвига броят на инфектираните с COVID-19 и моли към кметовете да не престават да вземат нужните ограничения. Не затваряме нищо, напрягаме оптимално здравната система, разяснява министър-председателят и добави, че по тази причина са планувани и повече средства за опазване на здравето в идващия бюджет.

Според него е значимо да се пази и психическото здраве. Предполагам по какъв начин се усещат хората, като виждам по какъв начин се затваря Мадрид да вземем за пример, представете си да излезем и да затворим София в цялостна карантина - не ни минава и през акъла, разяснява той. Въпреки че сме декларирали, че няма да го вършим, хората въпреки всичко това ги тревожи, означи министър председателят. Главоломно се подвига растежът по цяла Европа, по тази причина е значимо да се изяснява какво вършим, с цел да преминем през този смут, уточни той.

Борисов допусна, че коронавирусът няма да изчезне скоро. Той напомни, че са увеличени с 30 % заплатите на обществените служащи, които имат повече задължения поради пандемията.

Премиерът означи и че се усилват и заплатите на учителите. Съобщи и че се с чул с ръководителя на Синдиката на българските учители Янка Такиева, която му благодарила за нарастването на заплатите на учителите. За тях ще има 360 млн. лв. в новия бюджет.

Премиерът Бойко Борисов ревизира през днешния ден стената на язовира, който зарежда Габрово и района. Стана ясно, че язовирът е цялостен, проблеми с водата няма и към към него би трябвало да се свържат габровските села и Севлиево. Премиерът изиска отчет до сряда. Затова ще са нужни към 14-15 млн. лв..

По-рано през днешния ден министър председателят прегледа в Габрово новия храм " Св. Онуфрий ", който ще бъде осветлен на 1 ноември.

Недоволни постоянно има и, като могат да си показват недоволството, значи има народна власт, заключи министър-председателят. Ние сме живели във време, когато родителите на сегашните демократи ни смазваха, анекдот не можеше да кажеш за Тодор Живков и за партията, разяснява министър председателят. Той се пошегува, че откакто е гледал дебата в Съединени американски щати, какви са политическите речи и с какви прилагателни се замерват, се е успокоил, че в действителност и в България е обикновено по този начин да се наскърбяват.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР