С 41 гласа за“, нито един против“ и трима въздържал

...
С 41 гласа за“, нито един против“ и трима въздържал
Коментари Харесай

Съкратиха мандата на управителя на ДКЦ-1 в Стара Загора и назначиха нов до конкурс

С 41 гласа „ за “, нито един „ срещу “ и трима „ въздържал се “ общинските съветници в Общинския съвет - Стара Загора избраха доктор Станимир Андонов за краткотраен шеф на общинското сдружение „ Диагностично-консултативен център-1 “ (ДКЦ-1) ООД. Това стана на днешното изключително съвещание на съвета, заяви Българска телеграфна агенция.

Андонов ще заеме поста от 15 март до осъществяване на нов конкурс.

Общинските съветници утвърдиха и промени на свое решение от 26 октомври м. година, с което за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ДКЦ-1 беше избран отново доктор Георги Лисичков, считано от 15 ноември 2023 година, за период от шест месеца. Днес общинските съветници трансформираха този период на четири месеца и това даде опция той да бъде на работа до 14 март.

На 13 февруари т.г. общинските съветници утвърдиха, след осъществяване на конкурс, за нов шеф да бъде назначен доктор Станимир Андонов, само че по-късно някогашният началник на здравното заведение доктор Лисичков е подал тъжби по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред Административния съд в Стара Загора, по които са формирани няколко каузи. Поради това е спряна и утвърдената процедура за назначение на новоизбрания началник.

„ Управлението на сдружението е несигурно, нараства напрежението измежду личния състав на сдружението, което постанова предприемане на ограничения за обезпечаване естествена работна среда на работещите в предприятието “, обосноваха решението си общинските съветници.

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР