С 41 гласа "за" и нито един "против" ОбС Пловдив

...
С 41 гласа "за" и нито един "против" ОбС Пловдив
Коментари Харесай

Гласуваха: НКЖИ прави мегапробива под Гарата, Общината - улиците около него!

С 41 гласа "за " и нито един "против " Общински съвет Пловдив през днешния ден реши Общината и НКЖИ да сключат съглашение по отношение на огромния пробив под Централна гара, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Комуникационно-транспортният пробив под жп ареала на Централна гара би трябвало да свърже бул. "Васил Априлов " и бул. "Македония ". Предложението, което бе утвърдено през днешния ден, пристигна от Националната компания и е за двустранно съдействие при осъществяване на действия от съвместен интерес. Така да вземем за пример е открито, че съществуващият пътен надлез на km 155+894 в региона на гара "Пловдив " не дава отговор на условията в наредбите за строителен габарит за електрифицирана ж.п. линия. По тази причина се планува оборудването да бъде разрушено.
Според техническите спецификации за оперативна съгласуемост пресичането на железопътната линия с улици би трябвало да се реализира на две равнища. Изграждането на пътен и пешеходен подлез в региона на гара "Пловдив " е съобразено и с предвижданията на "Общински проект за развиване на община Пловдив за 2014-2020 ".

Предложението е НКЖИ да извърши съответните инженерно-технически действия, както и строително-ремонтни работи по създаване на пробива в обсега на границите на собствеността, предоставена за ръководство на НКЖИ. Община Пловдив от своя страна пък следва да провежда и прави отчужденията по използването на Подробен устройствен план - План за улична регулация и да построи прилежащата на комуникационно-транспортния пробив общинска улична мрежа. Решението за съглашението би трябвало да бъде гласувано на утрешната сесия на Общинския съвет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР