С 33 гласа за, 8 – против и 0 въздържали

...
С 33 гласа за, 8 – против и 0 въздържали
Коментари Харесай

С 33 гласа “за“: Гласуваха 1 600 000 лв. бюджет за фондация “Пловдив 2019“

С 33 гласа „ за ”, 8 – „ срещу ” и 0 „ въздържали се ” Общинският съвет гласоподава  1 600 000 лева бюджетна дотация на " Пловдив 2019 " за 2023 година  
Прочетете още
По време на полемиката съветникът от Вътрешна македонска революционна организация Стефан Послийски прикани екипа на фондацията да бъдат подтиквани с повече точки планове, които се осъществят в Стария град.  

„ Той остана отвън програмата на Европейска столица на културата. В същото време е значимо да върнем живота в Стария град.  Той е като музей навън и закрито и попита зам.-кмета по просвета, туризъм и археология Пламен Панов има ли условие към новия шеф на ОИ „ Старинен Пловдив ” за развива и туризма.

„ Директорът има ангажимент към цялата територия на резервата, освен към Общинския институт. Нещо повече – той е задължен да изготви идея за развиване, да показа визията си пред комисията на състезанието. Той ще бъде излъчен онлайн ”, отговори Панов. Той изясни, че общината има разнообразни хрумвания за увеличението на посетителите в Стария град. Една от тях е да бъде отворено общинско заведение, което да е като към този момент неработещите Конюшни на царя.

Независимият Георги Величков пък съобщи, че няма да поддържа оферти бюджет, тъй като има спомагателни средства, които не излиза наяве защо ще бъдат харчени: „ Ние през днешния ден би трябвало да дадем още 300 000 лева на фондацията, над тези, които бяхме планували в допълнение, само че липсва обосновка защо ще бъдат изхарчени. За страдание тази фондация аз не виждам да реализира някаква активност, която да води повече туристи ”.

Атанас Баташки от„ Автентична лява Българска социалистическа партия “ изиска повече детайлности за плановете по „ Еразъм+ ”. В единия от тях - „ Култарт ”, фондацията е водещата страна, а в другия, който е със обществена устременост, е сътрудник.  

„ Средствата, посочени в бюджета, ще постъпят, няма да ги даваме ние ”, изясни зам.-кметът по просвета.

Така дебатът завърши и бюджетът от 1 600 000 лева бе гласуван. В този миг наличните средства във фондацията са 228 268 лева, както и финансиране на планове от стратегия " Еразъм+ " - 297 372 лева

Заложените разноски в проектобюджета за 2023 година са в две съществени посоки - 1 825 640 лева за програмата на Отечествен фронт " Пловдив 2019 ", административни действия на стойност 300 000 лева като заплати, офис разноски, хостинг, консултантски и правни услуги и др.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР