С 31 гласа „за“, 14 „против“ и 1 „въздържал се“

...
С 31 гласа „за“, 14 „против“ и 1 „въздържал се“
Коментари Харесай

След скандали съветниците гласуваха нов заем за Пловдив

С 31 гласа „ за “, 14 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “ – на Стефан Аксиев от " Воля ", обновената бюджетна прогноза на община Пловдив бе призната. Против се оповестиха от Българска социалистическа партия, Демократична България и Вътрешна македонска революционна организация, заяви БНР.

Съветниците спориха повече от час дали да се тегли или не заем за строителството на огромни инфраструктурни планове, като акцентираха, че задлъжнялостта на общината ще нарасне от 34 милиона, колкото е в този момент, на 115 милиона лв. след 3 години.

31 милиона лв. задължения „ висят “ към общинската хазна, съобщи кметът Здравко Димитров. Парите са от неплатени наеми, санкции, налози и такси, в това число и към Жилфонд, които не са издължавани отдавна. За да ги събере, общината ще предприеме решителни дейности, като даже счита да наеме частни правосъдни реализатори.

„ Тече одит на общината, забавни неща излизат. Говорихме с предходния зам.-кмет по финанси Илия Кирчев да предприеме нещо, само че по този начин и нищо не се случи. Новият зам.-кмет Величко Родопски интензивно работи, евентуално другата седмица ще даде конференция, на която да разгласи обществено целите си в работата си “, добави кметът.

Скандални изявления и обиди съпътстваха дебатите за обновената бюджетна прогноза на община Пловдив до 2023-та година.

Началото бе обещано от ръководителя на групата на Демократична България Веселина Александрова, която попита кмета за какво са били единствената група, която не е била поканена на разискването на предпочитаните обекти, които да се финансират с близо 100-милионен заем през идващите години. „ Прозира боязън да не би да кажем на медиите, а те на жителите. Скрихте се като мишоци “, съобщи тя.

От трибуната кметът Здравко Димитров ѝ отговори: „ Защото вашата рецензия няма нищо градивно. И от Българска социалистическа партия ме подлагат на критика, само че те бяха поканени. Когато не вървим скришно като мишоци по митинги, по този начин ще бъде. Винаги съм бил за разговор и ръководство с позитивизъм “, отговори кметът. И им пожела да влязат в Народното събрание, с цел да видят „ там каква мелница е “.

Николай Радев от Българска социалистическа партия и Георги Величков от „ Ние жителите “ също обявиха, че вървят по митинги, като подлагаха на критика, че се приказва единствено за харчовете, само че не и за приходите в бюджета.

В последна сметка с гласовете на болшинството бюджетната прогноза бе призната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР