С-300 не е на въоръжение на Сухопътните войски и е

...
С-300 не е на въоръжение на Сухопътните войски и е
Коментари Харесай

Ген.-майор Деян Дешков: От въоръжението на Сухопътните войски нищо не е предоставяно на Украйна

С-300 не е на въоръжение на Сухопътните войски и е отвън компетенцията ни. Стратегическо и политическо решение е то да бъде предоставено на Украйна, съобщи в студиото на " Още от деня " командирът на Сухопътните войски ген.-майор Деян Дешков.

Коментарът му във връзка реакцията на Русия, че решението на България ще докара до почтени жертви беше, че войната непрестанно води до почтени жертви и от двете страни.

Дешков акцентира, че от въоръжението на Сухопътни войски досега нищо не е предоставяно на Украйна:

" Ние поддържаме това, което е планувано за защита на страната, поддържаме го на ежедневна база и такова не е давано на Украйна. "

Той призна, че последната техника, влезнала в Сухопътните войски е на 30 години. Закупуването на бойни машини " Страйкър " за момента е в проектодоговор, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание.

" Говорим за общо 198 машини, само че става въпрос за 183 въз основата на " Страйкър ", като тези 183 са 6 разнообразни типа. От тях 90 са главните бойни машини на пехотата ", разясни Дешков.

Машините и цялото съоръжение в тях костват към 1 милиарда и 208 млн. $. Отделно артилерийските и противотанковите муниции са към 167 млн., които съставляват 5 комплекта муниции за всички машини. В цената влизат също връзките, двугодишно образование на инструктори в България.

С доставката на машините идват и аварийните елементи за първичната поддръжка за период от най-малко 1 година. Предвидена е и подготовка на личния състав за поддръжка на машините, а при идването им, те ще бъдат сглобявани в заводите " Терем ", добави той.

По думите му, прекосяването на тези машини ще разреши на Сухопътните войски да преминат на едно напълно друго високо равнище, което ще разреши изпълняването на проектите за отбрана на страната ни по нов метод.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР