БСП ще подкрепи ветото на президента Румен Радев върху споразумението

...
БСП ще подкрепи ветото на президента Румен Радев върху споразумението
Коментари Харесай

БСП ще подкрепи ветото на президента за БТР-ите за Украйна

БСП ще поддържа ветото на президента Румен Радев върху съглашението за даване на бронирана техника на Украйна. Това съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

" Ветото на президента върху съглашението за даване на бронирана техника на Украйна е вярно и ние ще го подкрепим. От началото до края на тази договорка ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ беше срещу ", посочи тя.

Нинова добави, че претекстовете на президента съответстват с причините на социалистите срещу съглашението.

" Аргументите ни бяха - първо, за неналичието на задоволително информация, второ - че нямаме доказателства, че тази техника е с отпаднала нужда, трето – че тя може да бъде употребена в бедствени обстановки, за защита на оградата и така нататък, и четвърто – че това подаяние е в ущърб на националната сигурност и отбрана на националния интерес, националните граници и популацията при бедствия и повреди ", уточни тя.

Корнелия Нинова разяснява президентското несъгласие след втора поредна среща на леви, центристки и патриотични обединения за бюджета за следващата година.

" Форматът ни се уголемява, през днешния ден се включиха и Национална движение „Симеон Втори". Получихме поддръжка за предложенията на Българска социалистическа партия във връзка с бюджета сред първо и второ четене, дадоха се и още оферти, които ще внесем от името на всички ", ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Следващата среща ще е по измененията в Конституцията, добави Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР