С 3 100 000 лева увеличават бюджета на Държавна агенция

...
С 3 100 000 лева увеличават бюджета на Държавна агенция
Коментари Харесай

С 3.1 млн. лева МС увеличава бюджета на ДАТО за 2018 г.

С 3 100 000 лв. усилват бюджета на Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО) за оптимален размер на уговорките за разноски. Решението бе признато на днешното съвещание на министрите от кабинета " Борисов-3 ", оповестиха от Министерски съвет. Актуализацията на бюджета на ДАТО е за оптимален размер на разноските за 2018 година

Мотивът на министрите , отпуснали още 3 млн. лв. за към два месеца до края на годината към бюджета на ДАТО е, че са нужни запаси за нововъведения.

" Планирането, прогнозирането и осъществяването на уговорките за разноски и новите отговорности за разноски в Държавна организация " Технически интервенции ", отразяват спецификата на активността на организацията при осъществяване на задачата по член 19а, алинея 1 от Закона за специфичните разследващи средства , обусловена от бързо изменяща се оперативна среда и бързо разрастващата се среда на осведомителните и информационни технологии. Това постанова обособяване на обилни запаси за нововъведения, които са ориентирани към повишение на софтуерния и техническия потенциал на организацията за осъществяване на законово регламентираните й цели ", написа в претекстовете към нараствания бюджет на организацията.

 Шефът на ДАТО с опция за втори мандат
Шефът на ДАТО с опция за втори мандат

Втори президент не издава декрет за назначение на Китов

Очаква се с спомагателните 3,1 млн. лв. ДАТО да реализира ефикасни резултати в осъществяване на целите на организацията, които идват от Закона за специфичните разследващи средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР