С 26% от смъртните случаи ракът е втората причина за

...
С 26% от смъртните случаи ракът е втората причина за
Коментари Харесай

Световен ден за борба с рака - най-коварното заболяване

С 26% от смъртните случаи ракът е втората причина за смъртност в целия Европейски Съюз след сърдечносъдовите заболявания. Друга значима констатация е, че ракът на белия дроб остава най-честата причина за гибел от рак. Съществуват и огромни неравенства във връзка с смъртността сред страните от Европейски Съюз.

Профилът на България демонстрира, че тя е единствената страна в Европейски Съюз, в която се регистрира увеличение на смъртността от рак.

По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души получават тежката диагноза, а към 7,6 млн. умират от заболяването. Добрата вест е, че към 40% от онкологичните болести могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани в точния момент.

Без приложимост на тютюн, без корист с алкохол, по-малко излагане на слънце и поддръжка на здравословно тегло посредством положително хранене и задоволително придвижване са част от препоръките, които експертите предлагат за попречване на онкологичните болести.

Всяка година две от 10 дами и трима от 10 мъже в Европа умират от рак. Приблизително 3,2 млн. европейци пък получават тази диагноза.

Статистиката демонстрира, че заболеваемостта от рак при мъжете и дамите продължава да нараства макар по-добрата профилактика и лекуване. Ако не бъдат подхванати съответните дейности, през идващото десетилетие подлото заболяване ще погуби 84 млн. души, предизвестяват от Световната здравна организация.

Положителното е, че с всяка измината година българинът осъзнава от ден на ден и повече, че ракът е лечимо заболяване. Всеки един човек, който се е сблъскал с тази диагноза, в началото е обикновено да изпита някакво стресово положение, само че последователно, оглеждайки се в близост и прочитайки в интернет, запознавайки се с достиженията на актуалната медицина, придобива все по-голяма убеденост и схваща, че това заболяване не е Дамоклев меч и не е безапелационната присъда „ гибел ". Нагледен образец за това е, че нараства броят на пациентите, които са лекувани във връзка на ракови болести и не престават да живеят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР