С 20 милиона евро ще участва България в Инвестиционния фонд

...
С 20 милиона евро ще участва България в Инвестиционния фонд
Коментари Харесай

Докато хиляди викат „Оставка“, Борисов се хвали с инициативата „Три морета“

С 20 милиона евро ще взе участие България в Инвестиционния фонд към самодейността „ Три морета ”, в която страната ни е дружно с още 11 европейски страни.
Това заяви министър председателят Бойко Борисов във фейсбук, до момента в който хиляди викат „ Оставка “ под прозорците на властта, а конфликти сред хората и полицията бележат следващия ден на всенародно неодобрение от ръководството на кабинета „ Борисов 3 “.

Инициативата е извънредно значима платформа за районно съдействие с фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху основаването на по-голяма съгласуваност по линията Север-Юг в региона на енергетиката, превоза, връзките, осведомителните технологии, бизнеса.

Инвестирайки в „ Три морета “, разкриваме големи благоприятни условия за разгръщането на основни планове. В този подтекст единствено преди няколко дни българската страна стана притежател на 20% от терминала за полутечен газ край Александруполис в Гърция, което е мощен знак за дейното създаване на газопроводите по вертикалата Юг-Север.
Участието на България в самодейността „ Три морета “ е геостратегическо и още по-силно затвърждава значимата роля на България в района. Затова националната съгласуваност на формата от българска страна ще бъде на доста високо равнище.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР