С 2 лв. до 3 лв. ще поскъпне най-популярният американски

...
С 2 лв. до 3 лв. ще поскъпне най-популярният американски
Коментари Харесай

С 2 лв. до 3 лв. ще поскъпне американският бърбън у нас

С 2 лева до 3 лева ще нарастне най-популярният американски бърбън у нас поради новите мита, които Европа наложи на артикули, които идват през океана. В България годишно се продават към 1 млн. литра американско уиски.
Вече са в действие европейските контрамита за артикули от Съединени американски щати Тръмп пък обмисля да наложи вносни такси и на задграничните коли
Вносителите на американско уиски в България пресмятат, че 25-те % мито, което Европа наложи върху американското пиво, няма да се трансферират непосредствено в чашите ни. Крайната цена в действителност ще е по-висока с сред 7 и 10 %.

Макар че не е преди всичко, американското уиски у нас държи 17 % от пазара.

Шотландското е най-предпочитано – 60 на 100. Останалите малко над двайсет % са за ирландското уиски.

Вносителите на уиски у нас се майтапят, че те са част от най-търпеливата промишленост. Спокойно могат да изчакат края на мандата на Доналд Тръмп.

Финансисти предвиждат, че българинът ще се приспособява – в случай че ценовият потрес се окаже прекомерно огромен, той ще се пренасочи към артикули създадени в Европа. Така последователите на бърбъна евентуално ще минат на ирландско уиски.

С повишаването американският бърбън в действителност ще догони ценово ирландското уиски, което е по-предпочитано в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР