С 11 040 536 лева се увеличава ангажиментът на разходите,

...
С 11 040 536 лева се увеличава ангажиментът на разходите,
Коментари Харесай

Отпуснаха още 11 млн. лв. за изграждането на скоростния път Мездра – Ботевград

С 11 040 536 лв. се усилва задължението на разноските, които може да бъдат поети през 2019 година по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството, свързани с модернизацията на пътя Мездра – Ботевград, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.
През септември 2019 година държавното управление пое ангажимент за обезпечаване на 419 327 906 лв., които ще бъдат обезпечени от приходите от смесената система за таксуване за прилагане на републиканската пътна мрежа в интервала 2020-2023 година След привършване на процедурите за избор на реализатори и сключването на договорите за планиране и строителство, както и за строителен контрол, общата стойност на средствата, нужни за реализирането на плана са 430 368 442 лв., което постанова смяна в постановлението на Министерския съвет и поетите задължения.
Проектът за модернизацията на пътя Мездра - Ботевград ще бъде първият, при който ще се ползва нова скица на заплащане.
Тя планува цялата стойност за осъществяване на строително-монтажните работи по договорите за двата сектора, на които е разграничено трасето, да се разплати на изпълнителите след привършване и приемане на строителните действия.
За да стартира осъществяването на плана през тази година, държавното управление усили размера на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети от Министерството на районното развиване и благоустройството.
Отсечката Мездра - Ботевград, чиято рационализация стартира през октомври, ще бъде с две платна с по две ленти за придвижване в посока. Трасето ще следва съществуващия път като се развива по нов терен в секторите, обхождайки селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена за понижаване на въздействието на шума и нездравословните излъчвания от тежкото директно придвижване върху жителите на обитаемоте места. Ще бъдат построени и ремонтирани редица уреди - над ж. п. линията. Мездра - София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се реализира посредством кръгови кръстовища „ Мездра “, „ Дърманци “, „ Ребърково “, „ Люти дол “, „ Скравена “ и „ Ботевград “. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, площадки за отдих и т. н. На обхода на с. Люти дол ще бъдат издигнати два тунела, с дължини надлежно 490 м и 340 м.
Направлението Видин - Ботевград, с обща дължина 167 км, е предпочитан план в капиталовата стратегия на Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция „ Пътна инфраструктура “ до 2022 година
С построяването на моста „ Нова Европа “ (Дунав мост 2), свързващ градовете Видин, в България и Калафат, в Румъния, това направление през страната ни се употребява по-интензивно като най-кратък маршрут сред Западна и Централна Европа и Бяло море.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР